Sängfrukost, mensvärk, mindfullness och cirkelpass

Nu är jag hemma ifrån Dalarna igen så nu ska det bli ordning på torpet, business as usual o.s.v på bloggfronten. Jag kom redan hem i torsdags i och för sej och tog helg redan då. Hela helgen var härlig, lugn och fin (som så ofta med mina helger), vädret har varit höstvackert och allt har varit toppen. Söndagen började också bra, jag smög upp, bakade scones och överraskade Daniel med frukost på sängen (bildbevis nedan) men kort efter det drabbades jag av rejäl mensvärk och spenderade återstoden av helgen illamående och lätt kvidande. Himla konstigt det där egentligen: Jag har inte känt mej det minsta pms:ig denna månad (ni vet ju att jag har ganska rejäla problem med det där annars, främst psykiskt?). Har misstänkt chlorellan för förbättringen faktiskt – Får utvärdera det där mer när det gått lite längre tid.

bricka

Men i alla fall, istället för att ramla ned i ett deppigt, trött hål fick jag ont istället? Det har jag ju nästan aldrig annars. Hm.. lite är det som om kroppen måste ta ut eländet på något vis? Hur som helst: Jag har faktiskt hellre ont i två dagar än att må så där otroligt psykiskt dåligt i en hel vecka (OBS, vet att det finns de som har fruktansvärda smärtor och säjer absolut inte att jag hellre har det så, mina är onda men inte outhärdliga).

frukt

Jamen, nog om det! Planer för veckan då? Eller som Jeanna frågade om: Mål för veckan? Inne hos henne svarade jag med att jag ska fortsätta fila på att ta en sak i taget. Det där är ett ständigt pågående projekt hos mej. Jag gör visserligen saker en åt gången men har ofta väldigt långa tankelistor i huvudet om vad som ska komma sen och hur jag ska utföra det. Jag ligger helt enkelt ett steg före mej själv i huvudet i tron att jag blir effektiv då, fast jag kanske snarare blir stressad. I alla fall, på sista tiden har jag faktiskt blivit riktigt duktig på att göra en sak i taget och det är så HIMLA skönt, dessutom blir jag faktiskt mer effektiv av det!? Tänker därför att det är viktigt att hänga i nu så att det blir ett nytt sätt att vara, ett skönare sätt, därav målet.

Har ju som sagt varit inne på detta tidigare, bl.a i det här inlägget: ”Jag är en sån som diskar för att bli klar”.

bröd

Förresten, annat mål för veckan: Slänga in några cirkelpass med styrka och kondition och inte bara springa, vila, springa, vila, så som det lätt blir för mej. Inspiration till det hittar jag hos bl.a Sara/Träningsglädje och hos Sofy/Upp och hoppa.

Det känns som det blir en bra vecka det här!

4 tankar om “Sängfrukost, mensvärk, mindfullness och cirkelpass

 1. Typiskt av kroppen att inte låta dig ”glida förbi”, men skönt ändå att du kände att detta var ett bättre alternativ.
  Jag är ruskigt besparad från både PMS och värk. *peppar peppar*

  Det där med att göra en sak i taget. Jag ÖNSKAR att jag kunde göra det. Så slapp jag ha 1000 saker hängandes över huvudet. 😮

  Kram M

  Gilla

  • Så skönt att du är förskonad, det är verkligen inget vidare.

   Haha, du får öva på det kanske? Jag är exakt likadan och i slutändan skapar det så mycket stress som snor energi. Inte helt lätt men jag har faktiskt blivit liiiiite bättre genom att nöta in det 🙂

   Gilla

  • Supersvårt. Jag har hållit på och nött och nött de senaste året, får verkligen fokusera på att fokusera på det jag gör, liksom träna hjärnan. Men ser en liten ljusning nu och som sagt: Så skönt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s