En lista om träning

Sara skapade en lista, en träningslistaDen fick en fylla i om en ville och jag är inte sen att haka p.g.a älskar att både fylla i och läsa andras listor. Listor är lite som att bli intervjuad, en får inte välja frågorna själv vilket gör att en inte gräver på samma invanda platser i hjärnan hela tiden. Ok, här kommer den:

skogsspring

Den här träningen längtar jag efter just nu: Lätt långpass! Jag har inte riktigt kommit upp i de längderna jag tog mej förut, vet inte riktigt om jag kan och har inte kommit mej för att testa. På senaste tiden har jag nästan uteslutande sprungit fem-kilometrare även om jag ökar på då och då. Har fastnat i ett mönster på något vis? Fast en å andra sidan tänker jag att det får vara så just nu, huvudsaken är ändå att jag springer.

…men det här står mej upp i halsen: Hm… Jag kan faktiskt inte komma på något? Det jag tränar just nu, tränar jag med glädje, mest yoga och löpning.

Det här träningsplagget är min favorit just nu: Ett par tajts från Rehband som jag fick testa. Jag var lite skeptisk i recensionen jag skrev om dem då jag blev lite orolig över de tjocka sömmarna på insidan av benen men känner att jag måste revidera. Det visade sej att de bara behövde springas in, sen gjorde sömmarna noll och intet intryck (eller avtryck kanske?) Nu är de favvisar med bra kompression, sitter som en smäck!

tajtsrehband

 

Det här skulle jag behöva träna mer: Styrka överlag och allra mest core-styrka. Yogan ger en del men jag skulle kunna vara mycket bättre.

Det här känner jag mej stark på: Löpning! Inte så att jag känner att jag är i min bästa form just nu, men jag har liksom löpningen i kroppen, det känns som om det ska mycket till för att den grundstyrkan ska försvinna.

Just nu stör jag mej på det här i träningsväg: När det bara, BARA är prestationsinriktat. Jag springer så mycket för mitt psykiska välmåendes skull, klart jag vill bli snabbare men jag kan tycka att själva skönheten i löpning försvinner när det blir för mycket tjat om ex. intervaller: ”Du MÅSTE springa INTERVALLER för att bli snabbare!!”  -Typ så… Nej, jag måste ingenting, tack så mycket!

En träningstrend jag tror, eller hoppas, kommer gå över är: Jisses, så svårt? Jag tänker att det måste vara något som är direkt skadligt då men kan inte komma på något på rak arm? Annars tänker jag att det är bra att folk rör sej, vad de än väljer att utöva för form av träning.

Det här har jag en tendens att prioritera bort: Styrka (förutom i yogan då). Men ren styrketräning. Ska råda bot på det och tänkte köra ett cirkelpass med fokus på styrka senare idag.

Jag står inte ut med: Människor som försöker applicera sin träningsfilosofi på mej (typ samma som intervallivrarna). Jag tränar som jag vill, när jag vill, hur ofta jag vill, hur jag vill.

charlottah1

 

Skulle jag bara få träna en sak i resten av mitt liv så skulle det vara: Löpning alla gånger! Löpning är och förblir min första och största träningskärlek.

Det allra tråkigaste med att träna är att: Att allt det där runtomkring tar en sån jäkla tid. Även om en kör ett halvtimmespass så tenderar påklädning, dusch och allt det sluka orimliga mängder tid. Det är nästan som det finns en hemlig tidsficka där? Där tiden går dubbelt så snabbt? Brukar alltid tänka på det när folk säjer att en alltid hinner träna. Ja, absolut, träning kan en alltid få in! Det är det där med före och efter som är kruxet. Istället för smidiga kortpass skulle jag behöva smidiga duschpass 😉

Kommande vecka lovar jag mig själv att: Träna mins två cirkelpass styrka och att försöka bygga på löplängden så att jag hittar tillbaka till ljuvliga långpass.

7 tankar om “En lista om träning

 1. Jag är också såå trött på att man hela tiden måste överbevisa sig och prestera på topp, öka reslutat osv… Kan man inte träna på sin nivå för att man tycker det är kul längre? 🙂

  Gilla

  • Ja men lite så! Att en alltid måste vara på väg någonstans, ha något mål och förbättra sej. Alltså, jag gillar ju att bli bättre men ibland passar liksom inte livet med någon slags formtoppning, ibland vill jag bara träna för att det är härligt, kul och jag mår bra av det 🙂

   Gilla

 2. Jag känner igen mig i att löpningen är min största träningskärlek.
  Jag kan tänka att jag ska prioritera styrketräningen, särskilt nu på vintern. Men ändå så… vips! Så är jag ”plötsligt” ute i löparspåret. Hur går det till…?? 😀

  Kram M

  Gilla

  • Haha, ja, precis så är det! Jag kan liksom inte komma ifrån att jag prioriterar bort löpningen när jag tränar annat. Helt ologiskt, jag vet! 🙂

   Gilla

 3. Ping: Fredagstankar - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s