Chlorella och eventuella biverkningar

Hu, hoppas ni mår bättre än jag idag eftersom jag inte alls känner mej toppen. Jag har drabbats av lätt illamående från och till de senaste dagarna (är ej gravid, lika bra att skriva tänker jag), men igår kväll tilltog det och idag känner jag mej skakis. Det känns lite som precis när en fattar att en kommer att få magsjuka men det bryter liksom aldrig ut. Först härledde jag det till pms:en (som med nästan alla konstigheter min kropp håller på med) men insåg sen att det inte kunde vara det. Min huvudmisstänka är nu istället chlorellan.

När jag googlade runt lite insåg jag att det inte är helt ovanligt att chlorella ger upphov till illamående och t.o.m våldsamma kräkningar. Vad det beror på verkar det inte finnas något riktigt svar på, det råder delade meningar: En del säjer övergående avgiftningssymptom (eftersom chlorellan säjs ta bort gifter ur kroppen), en del säjer allergi och en del säjer oren chlorella. Själv har jag ytterligare en liten teori: Ni vet, ibland kan en uppleva illamående av multivitaminer, speciellt om en tar dem på fastande mage. Chlorella är ju lite som en multivitamin, kan det alltså vara något med att peppra kroppen med vitaminer och mineraler? Vad beror i så fall den reaktionen på?

Nu har jag ätit upp min burk med chlorella så jag tänkte ta en liten paus och se om jag mår bättre. Det kan ju hända att det inte alls är den utan ett elakt, litet magvirus. Jag är faktiskt lite ovillig att sluta eftersom jag mådde bra första veckan -Har dock förstått att det där illamåendet inte behöver bryta ut direkt, helt plötsligt inte blev helt hjärntrött vid mens och har känt mej ovanligt pigg och det är verkligen så värt, placebo eller ej. Tänkte ändra några grejer dock: 1. Inte ta den på fastande mage direkt på morgonen 2. Minska dosen (tar nu ca 1 tsk, så kanske en halv?)

Okej, det var det! Lovar att följa upp detta senare. Och till sist: Här får ni några bilder från när jag var i Dalarna för att lätta upp ett annars ganska deppigt inlägg.

lövmotvägg

ros

hus

 

10 tankar om “Chlorella och eventuella biverkningar

 1. Jag fick hem en burk med chlorella häromveckan när jag beställde hem D-vitamin. Har ingen aning om burken var som en gåva eller om någon packat med av misstag, haha. Men har hittills inte vågat testa. Vad blandar du den med? För man kan väl inte bara shotta den med vatten, eller?

  Gilla

  • Gratis är gott! 😀
   Alltså, först blandade jag det i smoothie och jos men eftersom det smakar rätt illa (fiskigt?) så tänkte jag att det var bäst att ta tjuren vid hornen, bli av med det obehagliga fort, så jag shottar faktiskt med vatten. Tips är dock att äta något innan. Det har inte jag gjort och det kan mycket väl vara därför jag mått illa.

   Gilla

 2. jag dricker min chlorella blandad i juice. ett tips är att hålla för näsan medan man dricker det med sugrör och direkt efter (utan att släppa taget om näsan) dricka yoghurt med sugrör. genom att hålla för näsan så försvinner smaken, eller nja, den begränsas till det tungan känner (söt, surt, salt mm). och genom att dricka yoghurt direkt efter så lägger yoghurten sig som ett lock på den äckliga chlorellan i magsäcken. resultatet; ingen smak!
  men, det jag ville bolla med er var biverkningar av chlorellan. själv äter jag två teskedar per dag, sedan två veckor tillbaka. har märkt att magen är svullen (ser gravid ut) och jag mår illa efter varje måltid. känns som att maten inte riktigt får plats längre, så att säga. positivt är att jag numera aldrig småäter, blir egentligen sällan hungrig överhuvudtaget.
  hur gick det när du minskade på chlorellan? blev det bättre? var problemen övergående? verkar det va chlorellan som orsakade problemen? själv började jag med acai-bär samtidigt, så jag vet inte vad mina problem kan bero på?

  Gilla

  • Jag kör efter devisen: ”Få det överstökat” och sveper med vatten 😀 Fast ditt knep är ju superbra om en verkligen inte står ut med smaken 🙂

   Angående biverkningarna: Jag fick ju för mej att chlorellan gjorde mej illamående men vet fortfarande inte om det var den eller något annat. Jag höll uppe ett tag men började sedan igen men då med mindre dos (1/2 tsk). Sedan dess har jag sakta trappat upp till en rågad tesked och har ännu inte känt av någon biverkning alls. Kanske är det så att en måste trappa upp sakta? En annan teori jag har haft är att det ju inte är helt ovanligt att en mår illa av multivitaminer i början. Kanske är det lite samma med chlorella? Det är ju nästan som en multivitamin? Hoppas mitt svar var till någon hjälp 🙂

   Gilla

   • Jag kollade upp vitamin- och mineral-innehållet i chlorellan, för att göra en avvägning om det verkligen är värt det. Gick igenom listan på innehållsförteckningen och jämförde med Livsmedelsverkets rekommendationer av dagligt intag (RDI). Man måste äta rejält stora mängder chlorella för att det ens ska vara värt det. Vi pratar alltså inte längre teskedar. Knappt ens matskedar. Rekommenderar att även du kollar och jämför. Jag tycker då inte det är värt vare sig smak, illamående eller pengarna. Jag kommer fortsätta med mina hemmagjorda grönsakssmoothies på ”vanliga” grönsaker i stället.

    Gilla

 3. Hej,

  Så vitt jag vet beror illamående vid intag av chlorella på en för hög dos. Jag tar själv tabletter och man borde börja med att ta bara en om dagen. Efter en vecka eller några dagar ksn man höja dosen osv.
  Vanligtvis känner man av om man har höjt dosen för mycket genom illamående. Det gäller att stanna då på en lägre dos och testa efter ett tag igen.

  Gilla

  • Jag tror att du har rätt! Sedan jag började igen, med lägre dos och sedan ökade försiktigt, har jag inte kännt av något illamående 🙂

   Gilla

 4. Skönt att jag hittade denna tråden då jag förstod att chlorellan var boven i dramat. Tig Chlorella i en vecka kände inga biverkningar sedan plötsligt kom fontänkräkningar som höll på i 12 timmar….
  Började med chlorellan igen efter ett uppehåll på några dagar – samma reaktion igen. Igår lyckades jag köpa en smoothie som jag inte kollat innehållet på samma reaktion igen och nog innehöll den Chlorella. Drack Max en dl och 3 timmar senare som alltid kom illamående och kräkningar. Ingen mer Chlorella för mig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s