Recept: Baked oats med hallon och äpple

Vafalls? Ett frukostrecept på kvällskvisten? Jo, men vänta lite så ska jag förklara för er hur jag tänker: I morse när jag kände mej lite krasslig ville jag ha en mysig och god  frukost så jag bestämde mej för att äntligen prova ”baked oats” -Lite som havregrynsgröt i ugn (fast godare). I alla fall, när jag gjorde mina baked oats märkte jag att det krävde lite tid. Det är verkligen inte jättekrångligt eller svårt, men det slog mej att om en förbereder de torra och blöta ingredienserna i varsin bunke på kvällen, då kan en äta baked oats även en stressig torsdagsmorgon. Så därför får ni receptet nu, i fall ni skulle bli sugna på att prova redan imorgon!

bakedoats2

Då sätter vi igång tycker jag!

Du behöver (2 portioner):

Våta ingredienser:

 • 2 ägg
 • 1 dl mjölk av något slag
 • 1/2 mosad banan

Torra ingredienser:

 • 2 dl havregryn
 • 1/2 dl riven kokos
 • 1 msk chiafrön
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 nypa salt
 • 1 krm kardemumma
 • 1/2 tsk kanel
 • 1 msk honung eller annan sötning

Övrigt:

 • Ett äpple skuret i bitar
 • 1,5 dl frysta hallon

bakedoats3

Gör så här:  Mosa banan och vispa ihop med äggen och mjölken i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke (här kan du stanna om du vill förbereda för morgondagen). Blanda hallonen och äpplet i de torra ingredienserna och häll sedan över mjölk/ägg/banan-blandningen och rör om. Häll smeten i en liten form. (Min är ca 2*1,5 dm). Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter tills ovansidan är gyllenbrun.

bakedoats1

Sen är det bara att äta direkt! Jag serverade mina baked oats med mjölk som vanlig gröt samt sprinklade över lite extra kanel, tror även det är supergott att ringla över honung eller agave. Jag åt förresten min andra portion för idag som kvällsmat och lovar: det var minst lika gott uppvärmt.

 

 

2 tankar om “Recept: Baked oats med hallon och äpple

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s