Sponsrad video: Gore-Tex

Vintern kryper sej ju på och jag har ju varit rätt mycket inne på det här med vinterlöpning de senaste dagarna, t.ex. hur en ska klä sej. Vindtäta material är ju toppen men även vattentäthet (slaskigt, snöblandat regn tillhör ju också vintern även om en ibland vill förtränga det). Men om något är vattentätt är det ju också viktigt att det kan släppa ut fukt. Jag kommer själv speciellt ihåg ett regnställ jag hade när jag jobbade på förskola, det andades inte alls, det stängde ute regnet men lämnade mej dyblöt i alla fall -Mycket obehagligt. Gore-Tex-plagg däremot, de gör allt det där: Stänger ute vatten, andas och är vindtäta -Bra grej!

Jag måste erkänna att jag främst förknippat Gore-Tex med såna där vinterskor för barn, men det finns ju så mycket mer: Jackor, byxor och inte minst löparkläder och löparskor, både för landsväg och terräng. Här under kan du kika på en video om materialet Gore-Tex där du ser det ”in action” vid alla möjliga aktiviteter. Snygg video förresten! Och vem vill inte plaska igenom vattenpölar på löprundan utan att få simhud mellan tårna?

http://video.unrulymedia.com/wildfire_573162084.js

Sponsrat inlägg

 

2 tankar om “Sponsrad video: Gore-Tex

  1. Just på vintern kan jag se poängen med gore-tex (pga minusgrader och så).
    Men på sommaren springer jag hellre i bra trailskor som släpper igenom vatten. Dvs, visst det finns en risk att det kommer in vatten, men skorna släpper ut det lika fort!

    Gilla

    • Ja, jag tänker också så, att det nog är himla skönt när en råkar trampa i en isig vattenpöl, annars är det inte så farligt att bli lite våt 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s