Fredagstankar

Världen alltså.. Jag känner mej ledsen, både på grund av händelserna i Trollhättan igår och på grund av att folk är så totalt empatilösa att de sätter eld på asylboenden. Jag kan liksom inte förstå eller hantera den där ondskan, det är så ofattbart. Och hur kan inte människor se att allt hat, all vardagsrasism de sprider på sociala medier göder detta. Det är alltid någon annans fel, någon annan som bär skulden för hur samhället ser ut. Människor letar syndabockar hela tiden och det är så djupt tragiskt. Mirijam Geyerhofer har skrivit en otroligt bra krönika om sambandet mellan vardagshatet och de stora, tragiska händelserna: ”Vardagsrasismen ger syre åt bränderna”

I min egen lilla värld är det dock fredag och det är jag glad för, även om det skaver hela tiden, den där rädslan för hat och ondska. Ute lyser solen och det är perfekt höstväder. Jag ska fixa lite hemma, sen piffa till mej och åka till stan med Daniel. Ikväll blir det högst sannolikt fredagsmys med god mat och kanske lite vin, min absoluta favoritfredagssysselsättning!

Ja, och så kanske det är läge att summera träningsveckan också. Det är lätt: Det blev exakt noll träning, ingenting (ja, om en inte ska räkna den lilla, lilla yoga jag gjorde för att mjuka upp mina av stillasittande stela höfter). Tanken var ju, som jag skrev i den här listan, att träna minst två cirkelpass styrka och börja bygga på längden på löpningen. Men ja, sen kom magont och illamående. Jag har i och för sej mått fint sen igår och snuddar lite vid tanken på att ta en lugn springtur, en å andra sidan: Jag har ju hela helgen på mej! 🙂

höstfärger

2 tankar om “Fredagstankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s