Helgen i två bilder och en bloggutmaning

I fredags tänkte jag att: ”Den här helgen, då ska jag minsann ta en massa bilder!”. Det har gått så där kan jag säja… Denna helg är hittills redovisad i… Håll i er: Två bilder! Vet inte riktigt varför det blir så, att jag fortfarande har lite svårt att ta upp kameran? Jag älskar ju att ta foton, så det är inte det… Tror kanske det har lite att göra med att jag är rädd att missa livet när det händer, för att jag är upptagen med att ta en bild? Fast det blir ju inte så -Jag var på ett bröllop i sommar och fotade massor men kände inte att jag missade något för det, snarare kanske jag kapslade in upplevelsen ännu mer. Får jobba (ännu) mer på det där.

Nåväl. Två bilder blev det i alla fall och varje bild skriver faktiskt en liten historia. Den historian kan vara pytteliten men den är likväl en liten berättelse. Så vi testar! Här är mina två bilder och deras historia:

1. 

löv

Höstlöv….. Igen? Ja, jag vet, det blir mycket höstlöv på bloggen nu, men det är faktiskt inte mitt fel att hösten är så himla vacker! Jag blir hänförd och måste ta kort.

Den här bilden tog jag precis innan vi backade ut från vår parkering för att åkta in till stan på en lite shoppingrunda. Vi valde mellan Erikslunds shoppingcenter och Västerås centrum och bestämde oss för det senare. Shoppingcentrum är många gånger smidiga men samtidigt armar de ur stadskärnor vilket är väldig sorgligt. Jag väljer alla gånger att gå omkring mellan nya och gamla hus  i en stad än att gå in i någon slag jättecontainer, där allt förvisso finns samlat men också är ganska anonymt.

Väl i stan shoppade vi och åt sushi. Egentligen hade jag tänkt gå all in med shoppandet men kunde inte hitta något. så det slutade med två bas-t-shirts och strumpor När hösten kom märkte jag att jag verkligen inte har några strumpor? Tror det fungerar så att jag alltid råkar lämna en strumpa i Dalarna och ta med mej en hem? Hur som helst så har jag en himla massa udda strumpor…

Efter en stunds vandrande i butiker blev jag sugen på nya löparkläder, vi tittade i stan men hittade verkligen ingenting så vi bestämde oss för att bege oss till Stadium Outlet  (ok, inser nu att detta motsäjer min tidigare aversion mot stora köpkomplex…)Där, där emot, där hittade jag precis vad jag var ute efter. Det blev ett fynd från Craft  (Vad får ni se i ett annat inlägg)

Det var historien om bild nummer ett, nu följer bild nr..

2.

kvällsjobb

Den här bilden föreställer vår matplats. Här sitter jag allt som oftast och bloggar. Förut satt jag aldrig här. Det var liksom en tom plats (vi äter faktisk oftast i vardagsrummet).

När den här bilden är tagen hade vi kommit hem och jag bestämde mej för att sätta mej och kvällsjobba med bloggen med ett glas rödvin som sällskap. Men som sagt, jag satt aldrig här i köket förut.  Men sen hände det sej att jag målade om väggarna i en lindblomsgrön färg (som f.ö INTE går att fånga upp med kameran), hängde upp tavlor med pressade blommor och en ampel med murgröna för att få lite grön energi  -Ja, gjorde det mysigt helt enkelt. Nu vill jag alltid sitta här! Det är galet hur mycket mer fokuserad jag blir när jag befinner mej på den här platsen i vårt hem. Det kanske är så att miljön och platsen en befinner sej i påverkar mer än en tror? Har du förresten något ställe i ditt hem där du känner dej extra energifylld och kreativ?

 

Det var mina historier sprungna ur två bilder. Kom på att detta skulle kunna utgöra en spännande bloggutmaning: Ta två bilder och skriv deras historia! Det kan vara vilka två bilder som helst, de behöver inte ens vara från samma dag. Om du gör det, lämna gärna en kommentar så att jag får läsa.

4 tankar om “Helgen i två bilder och en bloggutmaning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s