På en matta av löv (och asfalt)

I förmiddags gav jag mej ut och sprang en tur. Jag tog det väldigt lugnt, sakta och kort. Min kropp är som sagt lite öm och trött men jag tänkte att en liten tur ändå skulle pigga upp och ge lite cirkulation.

löpning2

Och ja, benen var sjukt trötta, det kändes alldeles segt i baksidan av låren. Fast ändå,  löpturen blev rätt härlig i alla fall. Upptäcker att jag ofta skriver så: ”Att det blev fint, bra, kul, härligt i alla fall”. Tänker att det är lite så det är: Det kan vara segt som sjutton men så finns det så många fina saker som väger upp. Det kan vara att en får sjuk snurr på tankarna och kommer på massor med bra idéer, den kan vara solen i ansiktet i en nedförsbacke, insikten om kroppens styrka -Lite vad som helst! Det är väldigt sällan det BARA känns segt, och skulle det bli så att det skulle råka göra det någon gång, då kan en i alla fall lita på att själva hemkomsten blir skön.

Just idag var höjdpunkten att det var så fint väder och att jag bitvis frasade fram genom en matta av löv. Det var en helt perfekt höstdag, så där som en tänker sej dem, med solsken, hög luft och kyla som biter lite grann i kinderna.

löpning1

Jag kan i och för sej tänka att det kanske inte var min mest briljanta idé att börja lägga på på längden precis samma vecka som jag börjar fokusera på styrka. Att lägga på kilometer får nog faktiskt vänta tills nästa vecka tror jag bestämt. Fast jag måste nästan skratta lite och klappa mej själv varligt på huvudet: Det är så typiskt mej att försöka göra allt på precis en gång. Hurrar mej själv för att jag numera är mer uppmärksam på det. Fast de där tendenserna, helt ur kommer de aldrig att gå.

6 tankar om “På en matta av löv (och asfalt)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s