Mellanmål, tips och trix

Veckans tema i vårt lilla bloggnätverk är ”Mellanmål”. Här kan du se tidigare teman jag skrivit om: ”Stillasittande och vardagsmotion”, ”Vad är hälsa för mej?” och ”Vinterträning -Löpning på vintern

Mellanmål alltså, jag kan inte säja att jag är superbra på att äta mellanmål, i alla fall inte mellan frukost, lunch och lunch och middag. Tror det egentligen beror mest på hur mina dagar ser ut? Jag äter ofta frukost ganska sent, runt tio, sen äter jag lunch vid ett och middag runt fyra, fem -Jag hinner alltså inte bli speciellt hungrig emellan.  Fast jag ser i och för sej alltid till att ha en välfylld frukskål hemma så om jag ändå blir lite hungrig blir det ofta en frukt, ett litet minimellanmål alltså.

mellanmål3

Framåt kvällen där emot, vid klokan 19-20, då äter jag ofta ett lite mer mättande kvällsmål, det kan en väl också kalla mellanmål? Visst? Jag brukar försöka se till att få i mej något med substans och bra näring då, exempelvis en chiapudding, lite yoghurt med bär eller kanske lite ägg. Det är förresten min filosofi med nästan all mat, den får gärna mätta länge och innehålla bra grejer så som chiapuddingen här under som är gjort på kokosmjölk, hallon, chiafrön, kokos och toppad med bl.a mandlar (Här är förresten ett tips för att få en krämigare chiapudding)

mellanmål1

En smörgås är också något jag gärna kan ta mej på kvällskanten. Bröd och smörgåsar känns ju lite utskällt men om en bakar själv så kan en verkligen få i sej en hel del nyttigheter när en äter en macka. Det här brödet innehåller t.ex. massor med bra grejer och är dessutom supergott.

mellanmål2

Fast egentligen, jag tänker att en inte behöver känna någon mellanmålsstress. Är en inte hungrig så är en inte. Jag tror kroppen rätt bra talar om för oss när vi borde äta. Här är några länkar till andra bloggar i nätverket där mellanmålstips, problematiken med att få i sej mellanmål och mellanmålets vara eller icke vara diskuteras.

 • ”Camilla tränar” skriver om ett smart mellanmål: Bananpannkaka. Detta blev jag så inspirerad av här om dagen att jag nu ätit åteminstone fyra bananpannkakor på några få dagar.

 

 

 • Helena Enqvist skriver om svårigheterna med att få i sej mellanmål men har även hon några tips!

 

 • ”Lite längre” har bra tips på hur en kan få i sej mellanmål när tiden egentligen inte riktigt räcker till.

 

 

 

 

15 tankar om “Mellanmål, tips och trix

  • Ja precis, ibland tror jag att vi tappar kroppens signaler lite och tänker för mycket på vad vi borde.
   Visst är det!:-)

   Gilla

 1. Ping: Mellanmålstips som räcker i flera månader – Träningsblogga

 2. Kvällsmål kan såklart vara mellis! Försöker också få i mig bra saker när jag kvällsfikar. Dock har jag så svårt för chiapudding, har provat så många gånger med massor av olika smaksättningar och toppingar men klarar inte konsistensen. Jag älskar att baka bröd och ska prova det där brödet! Föressten vilka otroligt fina bilder! Det liksom vattnas i munnen av dem 🙂

  Gilla

  • Chiapudding är verkligen en vattendelare 🙂 Fast det gör ju verkligen inget om en inte gillar, det finns så mycket annat bra en kan äta istället!
   Ja, testa brödet! Det är så himla smidigt och gott, sen kan en ju slänga ned lite vad en vill, byta ut mjöl o.s.v.
   Och tack snälla du! 🙂

   Gilla

  • Ja, banan! Världens bästa frukt enligt mej 🙂 God och smart förpackad (om en inte lägger den längst ned i väskan under en trave böcker vill säja)

   Gilla

 3. Ping: Mellanmål- några tips - Anna Jansson

 4. Ping: Mellanmål är inget för mig - FIT by Emma Hå

 5. Ping: Mellanmål att köpa -

 6. Ping: Victoria Karlsson - Mellanmål att köpa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s