Tips för mer mättande gröt

I perioder gillar jag att äta gröt till frukost, är inne i en sån period nu. Tror jag har kärleken till gröt efter min pappa, han var verkligen havregrynsgrötsfantast, så pass att han ibland räknade pengar i havregrynsförpackningar (alltså, han räknade ut hur många förpackningar havregryn en skulle få för vad olika saker kostade). I alla fall, på grund av det smakar gröt liksom tryggt för mej, det smakar att vara liten och äta frukost lagad av pappa -Fin känsla. Det enda problemet jag har haft med gröt är att jag inte tyckt att jag det är tillräckligt mättande. Inte så konstigt kanske? I sitt ursprung är det ju bara havregryn, vatten och salt -Inte så himla mycket näring egentligen, även om havregryn är nyttigt.

gröt2

Jag har dock hittat några knep för att göra grötfrukosten mer mättande. Jag adderar helt enkelt en rågad tesked kokosfett, ungefär en matsked chiafrön och när gröten nästan kokat klart rör jag ned ett ägg (har får en vara snabb så att det inte blir gröt med äggröra). På så sätt blir gröten mycket mer mättande, näringstät, lite proteinberikad och lämnar en bra magkänsla. Annars är det lätt att magen liksom känns tom efter någon timme tycker jag. Idag serverade jag min gröt med rivet äpple, och för att få ännu lite mer näring och bra fetter: Lite mandlar. Är säker på att pappa hade gillat även om han helst åt sin gröt med lingonsylt.

gröt1

 

Sitter du på några mer bra gröttips? Dela gärna med dej!

4 tankar om “Tips för mer mättande gröt

  1. Älskar gröt, äter min med äpple, kanel och lite mjölk på. Eller med nån form av saftsoppa eller bärkräm på. Mums! Jag har aldrig provat med ägg, är lite rädd för att det ska bli äggröra av det hela. 🙂

    Gilla

    • Det finns ju risk för det, att det blir äggröra alltså 😀 Men om en har i ägget när en har tagit gröten av plattan så brukar det gå bra, det gäller bara att röra ihärdigt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s