Ont i svanken efter löpning

Idag blir det vilodag, i alla fall från löpningen. Däremot tänker jag ta tag i mina arma höfter. Upplever att jag får ont i svanken efter passet när jag intensifierar min löpning. Så har det egentligen varit under hela tiden jag sprungit, det brukar sedan försvinna när jag vant mej men dyker upp igen efter lugnare perioder.

Efter lite googlande och egna slutsatser misstänker jag att det är tajta höftböjare plus lite dålig bålstyrka (jobbar på den). Igår när jag sprang försökte jag verkligen tänka på att stabilisera bålen och inte liksom ”hänga” på ryggen om ni förstår hur jag menar? Det blir lätt att jag slöar till och gör det vilket inte är så himla bra.

Men tajta höftböjare, vad gör en åt det då? Jag vet i alla fall vad jag gör: Jag fram mitt trumfkort: Happy Hips , en yogasekvens med Johanna Andersson. Det finns, enligt mej, inget som känns bättre för höfterna. Det brukar lätta i ryggen omedelbums när jag gör programmet. Nu var det dock längesedan så det är verkligen på sin plats.

Dock är inte den här smärtan något som oroar mej speciellt mycket, det gör inte jätteont och känns mest när jag suttit länge. Då känns det liksom lite som om jag sakta måste räta ut kroppen för att inte gå framåtböjd -Det är förresten också en idé: Att sitta bättre! Jag vet inte hur det är med er men jag är inte speciellt bra på att sitta korrekt. Det är ju lite dumt eftersom jag spenderar rätt många timmar framför datorn. Jag sitter ofta liksom framåtböjd och hänger på ryggen (igen), gärna långt ut på stolen också. Egentligen borde jag sträcka på ryggen och aktivera bålen här med *testar nu -känns skönt*.

Hur är det med dej? Känner du igen dej i något av det här: Att få ont i ryggen vid löpning eller att sitta som en ostkrok?

höftböj3

 

 

5 tankar om “Ont i svanken efter löpning

  1. Jag sitter som en riktig hösäck när jag sitter. Det ser helt hemskt ut, och det är hemskt när jag kommer på mig. Jag har haft en del problem med både höftböjare och ena höften, som ibland orsakat en spännande känsla i länden. Nu var det dock ett tag sedan, så det känns som att det går åt rätt håll. Men vid den tiden då jag ofta hade ont var Happy Hips en riktig befriare, så himla bra! Och älskar Johanna Andersson, vilken stjärna! 😀

    Gilla

  2. Åh vad lustigt att du skriver så just nu. Jag har själv haft ont i ländryggen de senaste 4-5 dagarna. Och har kopplat det till sittandet. Jag har faktiskt skrivit ett helt inlägg om ryggrelaterade löparkänningar efter det. Jag fick plötsligt ett väldigt stort behov av att förstå mig på varför jag hade ont och vad jag kan göra åt det.

    http://pulsochharmoni.blogspot.se/2015/11/hej-varfor-du-har-ont-i-landryggen-har.html

    Gilla

  3. Ping: Att vara snäll mot en trött kropp - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s