Att välja i sina flöden

Jag följer många olika människor på instagram och bloggar, både såna med normkroppar och sådana som av en eller annan anledning står utanför normen. Min kropp kanske inte nödvändigtvis tillhör träningsbloggsnormen, jag är lite större  och har inte direkt någon platt mage. Därmed inte sagt att jag inte trivs, jag älskar min kropp men det har varit en resa dit, det måste jag säja. Något som hjälper mej enormt är att välja i mina flöden, blanda olika människor och kroppsformer. Tänk! För inte allt för många år sedan var en hänvisad till vad modemagasinen bjöd på, ofta bara smala kroppar (om det nu inte var någo plus size-special typ en gång om året). När jag var yngre var jag besatt av att ha den där normkroppen, det var ju så samhället sa till mej att jag skulle vara. Det spelade liksom ingen roll hur smal jag redan var, jag var ändå aldrig nöjd. Som tur var gick det aldrig så långt som till ätstörningar men jag vet att många hamnade där.

Det har hänt mycket de senaste åren, även om det är en lång väg kvar att gå. Att en nu i större utsträckning kan välja vad en vill konsumera för typ av bilder på nätet är ett stort steg i rätt riktning.

Jag har samlat ihop ett gäng kroppspositiva instagramkonton som verkligen ger mej pepp och gör att jag känner mej ännu tryggare i min kropp. Här kommer de:

@amber_karnes, som även driver bloggen och hemsidan bodypositeveyoga skriver så här: ”My goal is to empower you to live your life out loud – in the body you have today – without shame or apology.” Den inställningen tycker jag är superhärlig.

@biggalyoga Jag skäms lite för att säja det men jag tänkte förut, att anledningen till att jag inte kunde stå på huvudet var att min kropp var för tung. När jag började följa detta konto fattade jag att det mer hade med min bristande styrka att göra. Otroligt kroppspeppigt!

@emmisnicker är svensk mode och beutybloggare  med så himla fin stil. Blir tokinspirerad av henne!

@kobranhuggertill (som egentligen heter Kajsa) driver ett smart, roligt, feministiskt konto med kroppspositivitism till tusen. Älskar!

Har ni tips på någon som har ett riktigt härligt instagramkonto som känns kroppspositivt (det behöver egentligen inte ha så mycket med kroppsform och kilon att göra, mer inställning)?

Untitled-1

Eftersom jag inte riktigt visste hur ok det är att sno bilder från någons instagramkonton får ni hålla till godo med bilder från mitt eget konto @springerochtrimmar.

2 tankar om “Att välja i sina flöden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s