Att vara snäll mot en trött kropp

Ibland händer det att jag vaknar och känner som om någon drämt till mej  i huvudet med en seghetsklubba av ingen anledning alls. Precis så var det idag, jag vaknade, släääääpade mej upp och satte på kaffe och sen har jag liksom fortsatt med det där släpandet hela dagen. Allt har varit lite motigt och jobbigt, jag känner mej trött. Egentligen hade jag planerat en löptur idag men det kändes verkligen som det skulle bryta ned mer än att bygga upp. Ni vet? En kan känna det ganska tydligt ibland? Jag tycker det! Att det finns en skillnad mellan att bara vara trött och inte riktigt ha lust och att ha en trött kropp som verkligen ska vila.

Förut har jag blivit så enormt irriterad när jag känt mej trött, försökt att driva på i alla fall, nästan som för att visa kroppen var skåpet ska stå. Det är ju otroligt destruktivt nu när jag tänker på det. På senare år har jag blivit bättre på att omfamna tröttheten (inte helt och fullt men är på god väg). Jag tänker: ”Okej, så jag är trött? Då får jag väl vara det, låta saker och ting gå lite långsammare”. Imorgon är en ny dag, då känns det säkert bättre. Så istället för att springa yogade jag lite och gav de stela höfterna lite mer uppmärksamhet -Alltså, fy sjutton vad de är stela! Det var kanske ett bättre val nu när jag tänker på det, att yoga istället för att springa, för ryggen känns mycket bättre nu.

Sen tappade upp ett varmt skumbad, låg jag där, andades långsamt,  filosoferade över livet i stort och drog in doften av apelsin och vanilj. Det kändes som exakt, precis vad jag behövde. Det är så lätt att vara hård mot sej själv i ett samhälle som kräver prestation och pigghet, som vill att du ska orka allt och helst lite mer. Men kom ihåg, ingen tackar dej när du går sönder. Ta hand om dej istället, du är något av det viktigaste du har.

bad1

7 tankar om “Att vara snäll mot en trött kropp

  1. Ping: Löparkurvan - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s