En lista om löpning

Fina Frida som bloggar på Matsdotter.com bad mej fylla i en lista om löpningJag är ju inte sen att tacka nej till listor. Älskar dem!

IMG_0885

Vilken typ av löpare är du? En egensinnig njutlöpare..haha. Jag vill göra på mitt sätt och njuta under tiden. Gillar inte när folk tror att den enda vitsen med löpning är att komma upp i hastighet -Det kan vara kul, visst! Men det är också härligt att springa bara för att springa.

Hur länge har du löpt? Lite mer än två år. Började sommaren 2013.

Hur mycket löper du per vecka? Hm.. det där är så olika. Jag vill gärna få till minst tre pass i alla fall, men det är inte alltid det blir så.

Vilket är ditt ”feelgood”tempo? Oj, jag vet inte? På senaste tiden har jag sprungit mer och mer utan klocka.

IMG_0889

Vad måste du ha med dej på ett pass? Telefonen, inte så ofta för att lyssna på musik, mer för att det känns tryggt. Jag står ju uppenbarligen på öronen ibland… Ibland har jag med mej en löparklocka också, inte alltid.

Varför springer du? Först och främst: För att må bra! Löpning är världens pick-me-up! Sen är det klart att jag inte är helt obrydd om utveckling och sånt, inser att det kan låta lite så? Egentligen är jag nog rätt mycket tävlingsmänniska men jag har lärt mej att släppa på det och slappna av.

Hur ofta köper du löparskor? För sällan tror jag? En gång om året typ. Inser att jag är en sällsynt art bland löpare i det här avseendet.

Var/Hur handlar du löputrusning? Jag handlar både på nätet och i fysisk butik. Egentligen spelar det inte så stor roll, är ingen testare. Eller jo, skor vill jag köpa i fysisk butik.

Dygnets bästa springtid? Den här är också svår, för om en tar sej upp så är ju morgonspring härligt. Nu när det börjar bli mörkt gillar jag att springa mitt på dagen men på sommaren är kvälls-spring bäst. Så som svar på frågan: morgon, mitt på dagen och kvällen beroende på årstid 🙂

Hur ofta tävlar du? Jag har sprungit exakt ett lopp (Midnattsloppet sommaren 2014). Skulle nog vilja springa fler men det är inte det viktigaste när det kommer till min löpning.

Vilken är favoritdistansen? Jag gillar ju egentligen att springa längre men just nu blir det mycket 5-6 kilometer då jag sakta lägger på och jobbar mej mot längre sträckor.

Har du ett mantra som du rabblar i huvudet när du blir trött? Haha, ja: ”Det är det här som bygger uthållighet, det är det här som bygger uthållighet

Springer du helst i grupp eller ensam? Ensam. Löpningen är min tid för reflektion. Fast så klart kan det vara kul att springa i sällskap ibland. I grupp tror jag inte ens att jag sprungit (om en inte räknar det där Midnattsloppet då)?

Hur återställer du dej efter ett långpass? Vet inte? Jag har ju aldrig sprungit så pass långt att det behövs någon speciell återhämtning. Mitt längsta är nog runt 1,2 mil?

Vilken snabbhetsträning föredrar du? Fartlek! Gillar inte för uppstyrda intervaller, får utslag av för mycket struktur 😉

löpning2

 

11 tankar om “En lista om löpning

  1. Ping: En lista om löpning! | Rund är också en form – Trail & Träning

  2. Härlig lista! Ska försöka apa efter dig och börja köpa nya skor varje år. Har haft ett par grymma nike som inte väger mer än något gram och jag har slitit ut dem rejält. I somras tittade lilltån ut ur själva skon och först då insåg jag att jag kanske skulle köpa nya 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s