Intervaller med babysteps

Jag har sprungit intervaller idag! <- Jag sätter utropstecken bakom för att det är en så pass ovanlig grej för mej att göra. Jag tror att det handlar om, som jag tidigare skrivit, att jag backar för krångliga upplägg. När det låter som en hel vetenskap, då vill jag inte vara med. Jag vill att min löpning ska vara enkel, att jag så långt som möjligt ska slippa hålla reda på tider och sträckor på klockan (även om jag förstår att det kan vara praktiskt). Men i alla fall, så här såg jag ut efter att jag kommit in efter dagens runda, rosig, med håret i svettiga stripor, ett bra kvitto på att jag tagit i (eh..måste klippa luggen och färga utväxten, smärtsamt tydligt på den här bilden).

efterlöpning

Så här tänkte jag kring mitt intervallande: Eftersom jag inte springer intervaller speciellt ofta ville jag vara lite försiktigt, inga tusingar eller femhundringar alltså. Jag ville springa fort på en kort sträcka, känner med mej att det är ungefär vad jag klarar nu. Hellre starta försiktigt och bygga på senare än skador tänker jag. Så jag värmde upp i 1,5 kilometer, sedan tog jag helt enkelt lyktstolparna till hjälp: Sprinta mellan tre lyktstolpar (ca 100 m) , gåvila mellan två och så det gånger 5. En femhundring uppdelad på fem alltså! Det räckte bra för mej, sen joggade jag rätt flåsig hemåt.

Är så glad för att jag lugnat ned mej med prestation förresten, jag har äntligen kommit till ett ställe där jag låter det ta tid. Hellre några kort-korta intervaller nu så att jag håller och bygger upp kroppen så kommer det där andra tids nog. Känner att jag varit aningen otålig förut och då har jag istället blivit omotiverad när det inte gått så fort som jag velat. Tänker att löpningen är något som jag förhoppningsvis kommer att hålla på med länge och då är verkligen inte några månader någonting.

Grävde förresten fram ett par tights som jag glömt! Jag tycker inte att jag har så himla mycket träningskläder men ändå tillräckligt för att låta vissa gå förlorade i garderoben. Ser förresten nu att jag har dessa tajts på mej i inlägget här under, kan det vara det som påminde om att de fanns, undermedvetet liksom? Tightsen är för övrigt kompressionstights från Nelly, tycker de piggar upp lite i det mulna och trista.

efterlöpning1

 

6 tankar om “Intervaller med babysteps

  1. Bra jobbat, det låter som ett alldeles lagom pass! En sak bara, långa intervaller behöver inte vara tuffare för kroppen eftersom de går långsammare, springer du tex tusingar kan du öka farten med 60 s per km. Men på det stora hela tror jag att det inte spelar så stor roll utan, precis som du säger, det är bäst att inte krångla till det så mycket så att det blir av. Vi ska ju inte bli några elitlöpare i alla fall!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s