Tvära kast: Världen och julmarknad

Igår gick dagen åt till att sörja över världen, över ondskan och över förlorade liv. Jag är rädd just nu, för vilket hat som kan springa ur detta. Jag tänker att en av de sakerna en kan göra är att sprida värme, kärlek och acceptans, det MÅSTE vara starkare än det där mörka, ofattbara. Vi får inte heller glömma att händelser som den i Paris inträffar ofta, ofta i andra länder. Det är precis det som människor flyr ifrån så låt oss ta emot dem med öppna armar.

Det kändes lite konstigt att efter allt det här dramatiska, packa in sej i Daniels pappas bil i morse, för att åka på julmarknad. En å andra sidan, en behöver väl såna grejer nu, sånt som värmer och ger trygghet? Vi åkte i alla fall till Färna Herrgård där det anordnas en mysig liten julmarknad varje år. Det blev en första smak på julen. Tänkte att ni skulle få se hur det såg ut:

julmarknad6

Här hålls marknaden, i och utanför en gammal ladgårdsbyggnad.

julmarknad1

Det finns massor med hantverk,

julmarknad3

mat och

julmarknad2

jultpynt. Fattar inte varför jag inte studerade det här bordet närmare? Älskar ju gammalt julpynt!

julmarknad4

Visst får en lite julfeeling?

julmarknad5

Det fick vi i alla fall, speciellt när vi fick dricka varm lingonglögg och äta pepparkakor.

Allt som allt: En mysig morgon, lite som balsam för själen och något som riktigt tände min julglöd.

 

9 tankar om “Tvära kast: Världen och julmarknad

  1. Usch ja, det har varit så mycket skitsnack om alla människor som flyr och nu kommer det säkert bli ännu svårare för dem eftersom alla kommer att döma dem som terrorister.. Fan alltså, jag fattar inte vad som händer.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s