Apelsinomelett

Perfekt ”jag-måste-äta-något-men-har-ingen-lust-att-laga-mat” tycker jag att omelett är. Det passar både till frukost, lunch, middag, går snabbt och mättar jättebra. Dessutom går den att göra i så många olika varianter förutom den vanliga med ost och tomater. Du kan t.ex. göra den i form av bananpannkaka, det går att skvätta i kokosmjölk istället för vanlig mjölk (det tillsammans med kokosflingor blir en ljuvlig kokosomelett), en kan också steka äpplen i kanel och hälla på omelettsmeten -Det har jag gjort här.

Men  mitt senaste expriment är alltså apelsinomelett med kanel!

omelett1

Detta är verkligen världens enklaste, så enkelt att det nästan inte behöver något recept, men vi kör ändå: 2 ägg, en halv pressad apelsin, en nypa salt och några nypor kanel (nu när jag tänker på det skulle det nog inte vara fel med lite zest från apelsinen också). Vispa ihop detta, klicka smör, olja eller kokosfett i en stekpanna och laga som vanlig omellet. Klart!

omelett3

omelett2

Jag serverade med hallon, kokos, turkisk yoghurt och kanel. Sen pressade jag också den kvarvarande apelsinhalvan över hela härligheten. Det gav mej en ”apelsinig”, nästan lite efterrättsaktig omelett!

8 tankar om “Apelsinomelett

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s