Mitt lilla hemmakontor

Här i mitt lilla hemmakontor, som ju egentligen är vår matplats, har jag setat hela förmiddagen. Jag har fixat med några stressmoment, känns väldigt skönt att det är klart nu.

hemmakontor1

När jag känner mej stressad är det viktigt för mej att miljön omkring mej i alla fall känns fin, annars är det som oron växer i kroppen. Jag mår helt enkelt bättre av att ha det någorlunda städat och omge mej med fina saker, hur ytligt det än kan låta. I och för sej är vår matplats fortfarande rätt kal, jag har inte riktigt kommit fram till vad jag vill hänga upp på väggarna förutom några små tavlor och en ampel men jag trivs här ändå. Jag tänkte visa er lite av grejerna som ger mej ro just nu:

hemmakontor2

Rykande te i en gigantiskt, stor kopp. Jag är så nöjd med de här tekopparna eftersom jag är av åsikten att te helst ska drickas ur balja. Just det här te:t är en variant från Clipper med apelsin och kokos. Bonuseffekt förutom gott, är att det doftar jättegott och lugnande.

hemmakontor4

Det är kallt nu, även inne tycker jag. Det har jag löst genom att sitta på den här filten som funnits med mej hela mitt liv. Det är en filt med mors lilla Olle (tyvärr upp och ned på bilden) som min mamma hade när hon var liten. Sedan fanns den alltid i gästrummet hos mormor och morfar. Den andas trygghet och jag, jag är ju lite av en trygghetsjunkie.

hemmakontor3

En sak som bara gör mej glad eftersom jag tycker att den är så fin, är den här frukskålen från HM home. Är det knäppt att tycka att livet blir lite, lite bättre av en fruktskål? Kanske? Fast jag är nog sån att det visuella påverkar mej mycket, jag kan t.ex. få lite ångest av restauranger eller caféer som känns sunkiga eller har oigenomtänkt inredning. Någon som känner igen sej?

Nej nu ska jag resa mej härifrån, yoga lite, springa ned i tvättstugan och kanske också ta en löptur. Hej så länge!

12 tankar om “Mitt lilla hemmakontor

 1. Här är en till som känner igen sig!!
  Mitt liv blev en aningens bättre när jag hittade den perfekta svarta fruktkorgen på Åhlens för ett par månader sedan 🙂 Thomas himlar lite med ögonen medans jag kan le åt fruktkorgen hahaha

  Gilla

  • Haha, usch, jag kanske låter helt nitisk i det här inlägget? Så är det verkligen inte, det kan vara rätt rörigt här ibland också 🙂
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s