Högst upp på min bucket list

Jag blev så himla glad och tyckte det var ett så spännande ämne i vårt bloggnätverk denna vecka: ”Högst upp på min bucket list”. Hur spännande låter inte det? Det var ju bara en grej… Jag har ingen bucket list…? Visst har jag mål och önskningar men jag har svårt att rangordna dem så där. Jag har helt enkelt aldrig satt mej ned och skrivit en bucket list.

Jag har nog ungefär samma tankegångar som Ida/Mitt aktiva Liv har kring det där med bucket list:s, listor? Att en istället skaffar sej ett mål i taget och strävar efter det  istället för att ha flera på en gång. Det visar sej dock att Ida faktiskt har några härliga mål att sätta upp på bucket list:en -Kika in hos henne och se vad det är!

Hm..ja, men vad ska jag göra åt det här då, kombinationen avsaknad av bucket list samt inlägg om bucket list i pipeline? Något måste jag ju skriva? Tänker att jag får skala ned det till ett område i livet, det som är mest relevant för den här bloggen: Träning och löpning. Jag får helt enkelt sätta mej och brainstorma olika grejer jag skulle vilja göra träningsmässigt så får ni vara med på det, ok? Då kör vi!

 

Jag vill:

 • Kunna göra en cool yogapose, kunna stå på huvudet till exempel! Jag vet så klart att det inte är coola poser som är det viktiga i yoga men om jag tänker spontant på grejer jag skulle vilja kunna så är detta en av dem som poppar upp bland de första.
 • Jag vill springa en halvmara. Är sugen på Stockholm Halvmarathon nästa höst. En halvmara trodde jag faktiskt att jag redan skulle ha sprungit vid det här laget  men det har inte blivit så. Att sätta upp det på min bucket list gör det mer konkret känner jag.
 • Jag vill springa ett marathon, helst i någon spännande stad, vet inte vilken än bara? Tänker att jag bekymrar mej om det när jag sprungit den där halvmaran.
 • Jag skulle någon gång i livet vilja vara riktigt snabb, så där så att jag förvånar folk. Fåfäng tanke kanske? Det får det vara om det vill, det är ändå en dröm. Jag har nästan sedan jag börjat springa närt en dröm om att vara en gråhårig tant som blåser förbi ungdomar i spåret. Det skulle vara något det!
 • Jag vill kunna göra riktiga armhävningar. Mina armar är gelé, jag vill att de ska sluta vara det.
 • Jag vill kunna göra chins. Det här är lite som yogaposen, det skulle vara coolt att kunna plus att det skulle tvinga mej att bli starkare i överkroppen (också ett skäl till yogaposen när jag tänker efter).
 • Jag skulle vilja bli så pass erfaren löpare att jag kan skaffa mej kunskapen att inviga andra i löpningens underbara värld, typ löpcoach.

 

Nu är den här listan helt utan inbördes ordning, har fortfarande svårt att rangordna… Men om jag måste, då ligger nog halvmaran, armhävningarna och yogaposen högst. Halvmaran kanske t.o.m är ett litet snäpp högre? Hm…

Nej, ledsen, jag kan inte specificera mej bättre än så här. Samtidigt: Det var inte en så himla dum grej ändå, det här med bucket list! Plötsligt har jag konkreta, nedskrivna mål på bloggen och det betyder väl att jag måste genomföra dem? Visst?

Vi gör så här: Jag återkopplar till den här listan om någon månad, säj två, och ser hur det går med armhävningar och grejer och också om själva listskrivandet gjorde mej mer motiverad att nå målen?

En som där emot har en konkret grej längst upp på sin bucket list är Annika Larsen. Det är faktiskt något som jag också drömmer lite om, något som låter så himla härligt. Kolla vad det är här!

bucketlist1

bucketlist2

 

 

29 tankar om “Högst upp på min bucket list

 1. De där chinsen ja… de är på min lista också! Så galet coolt att bara kunna dra sig upp så där. Liksom själva definitionen på stark. De har legat länge på min lista nu, men det händer inget. Kanske dags att börja träna? Och så vill jag ju stå på händer. Vet inte varför det ska vara så svårt i jämförelse med huvudstående. Det GÅR ju inte! Inte än …

  Gilla

 2. Tänk vad olika man ser på saker! Jag gillar att ha många saker att sträva mot, gör små listor och bokar av. Det är så intressant att få ta del av andras infallsvinklar på det här!
  Jag vill också vara så där överraskande snabb någon gång. Underdog och förvåna! Faktum är att jag brukar visualisera den tanken när jag tävlar, att jag bara susar förbi mina konkurrenter och ingen förstod hur! I bland funkar det faktiskt, jag tror ofta att jag är såå långsam och räknar bort mig. Tar jag med underdogtanken blir jag lite säkrare och klarar mer!

  Gilla

 3. Man blir bra på det man tränar, så det är bara att börja köra massor av armhävningar, chins och yoga! 😉
  Men håller med dig, jag är nog också en person som tar ett mål i taget. Jag och planering/listor du vet…. 😮 Haha! 😀

  Maraton var det ja… Också ganska sugen. Tror jag…(?) 🙂

  Gilla

  • Jo precis! Jag har satt tänderna i armhävningarna än så länge – Har träningsvärk efter några små, på knä 😀

   Ja, det känns som att maraton är något en vill göra någon gång som löpare, tror många går och ruvar på det. Men du, du har ju redan sprungit jättelångt, maraton fixar du! 🙂

   Gilla

 4. Ping: Högst upp på min bucketlist - Anna Jansson

 5. Ping: Pannkakor och vintersol - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 6. Ping: Tips för att komma igång med styrka-Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s