Pannkakor och vintersol

Denna lördag har hittills varit precis som den ska, d.v.s lugn och mysig. Vi startade dagen ganska sent med tjocka, amerikanska pannkakor serverade med turkisk yoghurt och en sirap på apelsin, kardemumma och chili.

pannkakor1

pannkakor2

Jag använder oftast inget recept när jag gör pannkakor av den här typen utan blandar lite som jag känner, det blir oftast bra! Känner du att du vill göra ett försök så gjorde jag ungefär så här: fyra ägg, en mosad banan, kanske 2 dl mjölk, runt 1,5 dl kokosmjöl, någon matsked fiberhusk, 1 tsk bakpulver och lite salt – Som ni ser: Mycket ungefärligt recept, ni får inte skälla på mej om det inte blir bra. Apelsinsirapen gjorde jag på samma ”höftiga” vis.  Jag skar 1 apelsin i bitar, lät koka med en skvätt vatten, mixade och lät koka lite till med några matskedar socker. Jag tillsatte också någon nypa kardemumma och chili. Det blev i varje fall väldigt gott med apelsin och sedan chili som biter till på slutet.

promenat1

Efter att vi ätit vår frukost/brunch bestämde vi oss för att gå på en promenad. Idag var det väldigt fint väder, solsken och gnistrande ute så det kändes som det gällde att passa på för att få lite solljus.

promenad3

Hej, hej! Jag invigde mössa idag, alltså för säsongen. Mössan har jag haft i några år. Älskar den!

promenad2

Vi bestämde oss för att traska ut emot skogen eftersom det är så mycket mysigare än att gå längst de stora vägarna.

promenad4

Där var det så här himla fint och snöigt. Fast klockan bara var strax efter tolv stod solen så här lågt. Som sagt: Det gäller att passa på! Köpte förresten en burk d-vitaminer igår apropå solbristen. Äter ni det?

promenad5

Eftersom jag är julälskare blir alla granar, speciellt snötäckta, potentiella julgranar för mej. Det är förresten något som jag brukar ägna mej åt när jag åker tåg: Spana ut och kika efter perfekta julgranar. Sån himla knäpp och konstig syssla? Det är ju inte som att jag någonsin kommer att lägga vantarna på just de granarna?

Nu ska jag resa mej från datorn och fortsätta med den här lördagen. Kanske ska jag ta och nöta lite mer armhävningar? Gjorde det igår eftersom jag verkligen vill klara den punkten på bucket list:en ganska snart. Jag gör alltså armhävningar på knä men kommer ändå inte ned speciellt långt. Gjorde några få igår och de gav mej träningsvärk idag…. Det måste helt enkelt bli ändring på den där armsvagheten.

 

2 tankar om “Pannkakor och vintersol

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s