Lura fram löpsuget!

Den här veckan har bjudit på noll löpning för mej. Stick i halsen och allmän trötthet har satt käppar i hjulet. Den enda egentliga träningen har blivit lite yoga och några styrkeövningar. När sådana veckor dyker upp, det gör de ju i nästan allas liv, så är det lätt att tappa motivationen, det är liksom alltid lite segt att”börja om”. Jag har kommit på att ett bra knep är att smyga igång sej igen: Springa precis så mycket att det bara känns kul men inte så mycket att en måste vila dagen efter. Det fungerar i varje fall bra för mej, jag hittar tillbaka till flowet igen.

Sagt och gjort: Idag klev jag direkt upp ur sängen, satte på träningskläder och gav mej ut. Syftet med rundan var alltså att hitta motivationen och suget igen, absolut inte fokusera på fart och distans. Jag var nog bara ute i 20 minuter, det var precis lagom för syftet, men  den lilla löpturen lämnade mej med löpsug och motivation inför veckan. Jag är m.a.o väldigt pepp på att springa imorgon igen -Mission accomplished!

Jag gillar såna där knep där en liksom kan ”lura” igång sej själv. Ett annat sådant knep, när en absolut inte känner sej sugen på att springa är att tänka: ”Jag behöver bara springa jättekort”. Oftast, om energin egentligen finns där inne, brukar det vara som om kroppen vaknar efter någon kilometer och bara: ”-Men det här gillar ju jag! Vi springer längre!”.

Det var förresten väldigt fint att springa idag. Solen sken och frosten glittrade på backen. Dock var det lite halt. Det är egentligen det enda minuset med såna här dagar: En kan inte sätta på dubbar, det blir för hårt då en ändå springer direkt på asfalten men det finns ändå risk för att halka. Jag löste det genom att springa ute i gräset, bredvid vägen så det gick bra. Fast ändå, en drömmer ju faktiskt lite extra om vinterlöparskor såna här dagar.

frost2

frost1

15 tankar om “Lura fram löpsuget!

 1. Härligt! Och vilket lurigt sätt att hitta löparmotivationen igen 😉 Jag brukar tänka att jag får powerwalka hela vägen om jag vill. Sen blir det alltid några backar som jag inte kan låta blir att springa i iallafall =)

  Gilla

 2. Bra plan du hade! Ett annat tips är att tänka: Om det blir för jobbigt är det bara att vända. Fast det gör man ju aldrig. Möjligtvis att man slutar springa och går istället, men det är ju kanonbra det med!

  Hoppas att du håller dig frisk nu!

  Gilla

 3. Jag gör som dig och tar på träningskläderna på direkten. Även om jag äter frukost först så går det liksom inte att banga från träningen sen när man är iklädd sportbh och tights.

  Gilla

 4. Smart tips!! Det kan vara motigt när man ska komma igen oxh jag ”måste” alltid springa minst 8 km vilket kan kännas för jobbigt och opepp. Måste testa det här att lura igång mig.

  Gilla

 5. Ping: Dagens löpning, mer knep och varma reflexvästar - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 6. Ping: hur håller en träningsmotivationen uppe-Charlotta Sofia springer och trimmar

 7. Ping: Löparscen-skräcken - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s