Mörkerspring mitt på dagen

Idag var det dax att springa igen, i alla fall om jag ska gå efter min ganska fria träningsplanering a.k.a ”Jag-tänker-ut-på-ett-ungefär-vad-jag-ska-träna-i-veckan-men-skriver-absolut-inte-ned-något”. Apropå motivation, som jag skrev om tidigare idag, förresten: Den rådde det totalt brist på. Det var helt enkelt väldigt skönt inne i värmen och ute såg det ut så här:

löpning2

Bilden föreställer alltså hur det såg ut innan klockan ens slagit två – Helt galet mörkt och murrigt, jag fick faktiskt ta på reflexväst fast det var nästan mitt på dagen. Hur som helst, jag fick använda hela min tankekneps-arsenal för att ta mej ut: ”Du behöver bara springa jättekort”, ”Det kommer att vara så skönt efteråt”, ”Du kommer ångra dej om du inte tar i alla fall en liten tur”  och sist men inte minst: ”När du kommer tillbaka ska du äta en jättegod bananpannkaka (vet, är besatt) med extra allt och det kommer att vara så mycket godare om du sprungit innan” . Till slut hade jag lyckats peppa så pass så att jag fick på träningskläderna och kom utanför dörren.

Väl ute kändes det dock inte så motigt, det svala vädret var skönt att springa i och även om snön har varit fin var det rätt skönt att det där isiga smält bort, då slapp jag nämligen springa med tungan rätt i munnen hela tiden av rädsla för att halka. Allt som allt var jag ute i lite över 30 minuter på rätt lätta ben -Väldigt värt att ta sej ut ändå alltså! Utvecklingen går fint just nu, långsamt framåt. Jag försöker bromsa lite, inte lägga på så mycket sträcka och springa för fort. Jag vill ju hålla mej hel och låta kroppen hänga med i svängarna -Där tror jag faktiskt att jag som lite tyngre löpare kan ha en fördel? Jag menar så här: En kanske är benägen att ta det lite lugnare eftersom en vet att en har högre belastning om en är tyngre? Någon som är väldigt lätt kanske kan springa fort väldigt snabbt, fast kroppen egentligen inte riktigt är med på noterna? *filosoferar*

löpning1

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s