En riktigt bra hårborste

Nu bli’re skönhet och yta här. Ni vet, det finns såna där saker som kanske inte är avgörande för hela ens liv, men som ändå gör vardagen lite mer glittrig i kanten? Som fixar en sån där irritation en gått och haft ett längre tag? Jag har hittat en sån: En riktigt bra hårborste!

Låt oss först tala om mitt hår: I grunden har jag cendrefärgat hår med en hel del koppar i. Jag bleker ju mitt hår, och när en bleker hår med rött i så får en ta i rätt rejält, annars blir en kycklinggul.. Den rätt massiva blekningen resulterar i skört hår som går av vid minsta felbehandling. Att borsta mitt hår blött har varit som att säja hej då till stora delar av kalufsen.

Jag har ett längre tag sneglat förtjust på borstar av märket ”Tangle Teezer”. Ännu mer förtjust har jag sneglat när jag hört alla fantastiska recensioner dessa borstar har fått.  Ändå har det inte blivit av att jag köpt någon? Jag har nog tänkt: ”Hur bra kan en borste vara?” Hur som helst: Här om dagen fick jag syn på en liknande borste på vår lokala lågprisbutik och för trettio kronor kände jag att det var läge att slå till, så det gjorde jag. Och sen? Sen har jag borstat håret!

Den här tingesten reder ut min värsta tova i bakhuvudet (jag får nästan som en dread där). När jag borstar blött hår så reder den ut utan att det gör ont eller att massor med hår lossnar. Det är istället en minimal mängd hår jag får plocka ur borsten. Dessutom blir mitt frissiga hår sjukt lent. Själva borsten består av mjuka plastpiggar, lite som en ryktborste för hästar, fast dessa piggar är i två olika längder och lite mjukare (se bild).

OBS: Nu är min borste  inte av orginalmärket (de kanske är ännu bättre?). Vet inte heller vad min borste är av för märke eftersom jag klumpigt nog slängde förpackningen. Jag vet dock att jag har sett både kopior och orginal här och där (Googla på ”detangling brush” eller ”utredningsborste” så hittar du en hel del). Orginalet kostar runt 160:- och jag vågar nog säja att det är så värt. Väldigt bra julklapp till någon trasslig också 🙂

detanglingbrush1

db

 

10 tankar om “En riktigt bra hårborste

  1. Jag har också en tangle teezer och det är nog den bästa borste jag nånsin haft. Jag var också skeptiskt till den först, men den är nog värd sitt pris tycker jag. Det låter ju perfekt med en lågpris variant av samma borste. Win-win liksom 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s