Löpare igen!

Naturligtvis har jag inte slutat vara löpare för ett tag. Rubriken är bara en passning till Linnéas braiga text om känslan som ibland kan uppstå när en inte sprungit på ett tag (länkade hennes inlägg här igår). Den där känslan som faktiskt är ganska elak och säjer: ”Nu har du tappat det”. Men det har en ju så klart inte och det vet en egentligen. Men vid såna tillfällen gäller det att plocka fram lite extra kraft och jädrar anammma och göra det ändå –Här är några tips om hur jag gör när det känns trögt.

I förmiddags kom jag alltså ihåg att använda mej av mina egna knep och gav mej ut på en kort 20-minutersrunda för att komma igång. Det var som det brukade vara för mej efter uppehåll: Utvilade, pigga ben som vill springa fort och lungor som inte alls fattar galoppen. Den kombon gör att det blir ganska flåsigt minst sagt. Men som alltid: Skönt! Och jag är en mycket piggare människa nu än vad jag var innan.

Att springa kort förresten: Det är verkligen inte att förakta. Tänk dej en sån där vecka då du är stressad, du hinner bara inte ta dej ut. Att du inte hinner kanske egentligen bara beror på att du har någon föreställning om att du måste springa en speciell sträcka eller en speciell tidslängd för att du ska känna att det räknas? Det hela slutar med att du inte springer alls istället. Då är det ju faktiskt bättre att ta en kortare tur. Säj att du bara hinner springa 2 kilometer och springer 3 gånger i veckan -Det blir i alla fall 6 kilometer istället för 0 kilometer. Här tycker jag att talesättet: ”Den bästa träningen är den som blir av” stämmer så bra.

Nu menar jag så klart inte att en ska pressa in träning med andan i halsen om en verkligen inte hinner, då är det nog inte ens välgörande. Jag menar mer att en kanske ska vara lite mer flexibel med vad en tycker är ”giltig” träning. Förresten ger korta pass också en härlig känsla i kroppen och den vill en ju alltid åt.

Ska erkänna att jag själv inte alltid är jättebra på att tänka så här, men det tar sej! Jag upplever att ju mer jag tränar, ju klokare och mer realistisk blir jag. I början var det mer jaga längre och längre, snabbare och snabbare exakt HELA tiden. Nu tar jag det mer med ro (och kan tänka logiskt..eh…hehe)

charlotta1

 

5 tankar om “Löpare igen!

    • Haha, jo men så där gör jag ibland också, inte står på huvudet då p.g.a har inte de skillsen, men gör någon övning här och där.

      Gilla

  1. Åh jag är ju en sån tönt!! Om jag inte kan springa minst 7-9 km så är det onödigt vilket det ju verkligen inte är!!!! Men idag sprang jag ”bara” 6 km iaf – framsteg!

    Gilla

  2. Ping: Tips för att komma igång med styrka-Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s