En styrkecirkel för core och armar

Jaha, här sitter jag och är nytränad och nyduschad -En av de härligaste känslorna, visst? Jag tänkte att när jag nu rantat om hur himla bra jag kommit igång med styrka, till och med så att jag dristat mej att ge er tips, då vore det väl inte mer än rätt att jag körde en liten styrkecirkel. Det blev en för core:n och armarna, de områden som jag definitivt behöver stärka.

De här övningarna körde jag:

IMG_7129

Jo, jag vet att min handstil kan vara väl snirklig och svårläst (dessutom är det mörkt som en säck och sjukt svårt att fota), därför kommer får ni övningarna så här också:

10×3 armhävningar på tå. På tå? Kan jag det nu? Njä, inte det som jag skulle kalla en riktig armhävning, men jag kan i alla fall böja armarna några centimeter.

-20×3 planka med knäindrag (inspirerades friskt av Idas cirkel)

20×3 rygglyft

20×3 av en övning jag inte vet vad den heter så jag kallade den kort och gott ”rumplyft” hehe. Hittade den på Tove Langseths instagram där också en demonstration finns. Jag håller mej dock i undersidan av soffan p.g.a äger ej ribbstol.

Jag körde denna cirkel i två varv. Egentligen hade jag tänkt mej tre, men vet ni? Så himla stark är jag inte (än). Är faktiskt i nuläget rätt darrig och geléig i kroppen och hoppas på träningsvärk imorgon. Kan hända att jag ångrar mej dock….

(Här skulle det ju egentligen vara en bild på en hårt jobbande, svettandes jag, men jag vill bespara er synen av mej i illrosa mjukisbyxor och otvättat hår).

Förresten, jag är rätt mör i benen också. Jag valde nämligen att haka på Erikas briljanta idé att sitta på huk om en vill surfa på mobilen. Jag modifierade dock lite (kanske mesade jag till det?). Min variant är, att så fort jag sträcker mej efter mobilen och vill slösurfa, då får jag göra det i huksittande den första minuten. Att det skulle vara så jobbigt att sitta på huk? Tänk, när en var liten kunde en göra det hur länge som helst, det var inte ens en grej, bara en naturlig sittställning när en lekte.

P.S Ser ni förresten att jag har ny ”inredning” här på bloggen? Vad tycker ni?

15 tankar om “En styrkecirkel för core och armar

 1. Först – bloggen är superfin!

  Grym cirkel! Bra jobbat!

  Sitta på huk ja, det är ju nåt man tränar mycket på när man går på CrossFit! Jag är sjukt stel men jobbar också på det!

  Gilla

  • Ja, det var faktiskt riktig härligt 🙂
   Haha, det är ett tag kvar tills jag kan sitta på huk som viloställning kan jag säja. Sjukt egentligen, hur en bara raderar ett naturligt rörelsemönster så där.

   Gilla

 2. Ping: Styrketräning hemma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s