Tips för att komma igång med styrka

Vet ni? Jag känner mej nästan lite rädd att ropa ”hej” men gör det ändå: Jag tror att jag äntligen har utvecklat ett litet sug för att träna styrka (ok, det har jag trott förut men så här långt har jag aldrig kommit). Det är till och med så pass att jag vågar dela med mej av mina tips för att komma igång med styrka *insert förvånad, gapande emoji*. Jag tror allt började med den där bucket listen och önskan att kunna göra riktiga armhävningar. Den önskan medförde att jag nött armhävningar som sjutton. Kicken av att kunna böja armarna lite mer och lite mer är grym. Dessutom märkte jag att coren också fick jobba i de där armhävningarna, och då tänkte jag att jag lika gärna kunde jobba lite på den också, sen har det liksom flutit på med några övningar om kvällarna.

För mej fungerar det om jag tänker lite så här som Maria på Liltraining så klokt skrev idag:

Men också för att jag tänker att det är bättre att träna lite var dag för hälsans skull. Och genom bara en övning varje dag så blir tröskeln till att träna eller röra på sig mindre och därmed lättare att ta sig an.

Det är lite samma tänk som jag har om de där med tankevurporna en gör, de som jag skrev om igår Att en sätter upp konstiga regler för sej själv där en tror att ett pass måste vara superstrukturerat och ha en viss längd för att ”räknas” och sen slutar det med att en inte tränar alls.

Min styrketräning ser faktiskt oftast ut så här: Jag sitter i soffan på kvällen och tänker: ”En kanske skulle testa den där övningen?” I nästa sekund har jag slängt mej på golvet och testar, sen blir det några repetitioner och sen, när jag ändå är där på golvet, då kan jag lika gärna yoga lite också, och hux flux så har jag fått till ett litet pass -Väldigt prestigelöst.

Om jag ska dra några tips för att komma igång (trots att det är väldigt färskt hos mej själv) så skulle de vara:

  • Läs bloggar och annat om träning och hitta övningar som du tycker ser kul eller spännande ut och testa dem! Oftast blir det sen att en håller på ett tag.
  • Tänk inte att du måste hålla på en viss tidsperiod, fokusera snarare på repetitioner.
  • Ha mjuka och sköna kläder på dej hemma, såna du kan träna och bli lite svettig i. Tröskeln minskar typ med tusen ggr om du slipper byta om innan.
  • Bestäm EN övning som du vill klara till att börja med, ungefär som jag med armhävningarna. Det blir en morot och dessutom är det lättare att arbeta fokuserat mot en grej, risken är annars stor att det blir överväldigande. Nu menar jag så klart inte att en då bara ska göra ex. armhävningar, bara att de får ha målfokus.

russiantwistjag2

Jaha, detta var ju lite patetiskt. Jag har en träningsblogg och detta är en av de få bilder jag hittar på mej själv när jag utför någon slags styrkeövning? Det får bli ändring på det!

4 tankar om “Tips för att komma igång med styrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s