Sponsrad video: Gore Tex

Jag har ju tidigare skrivit om Gore Tex-plagg, hur de andas, släpper ut fukt som kommer från kroppen och hur de samtidigt inte släpper in fukt som kommer utifrån.  Kort sagt: Din svett kommer ut, men regnet kommer inte in -Två superviktiga faktorer för komforten när en utför olika ute-aktiviteter (att vara blöt och kall kan ju verkligen göra att en helt tappar fokus och inte tycker att något känns kul längre)

I det här inlägget ska vi koncentrera oss på vad det är som håller fukt UTE på Gore Tex-plagg. Det är en ytbeläggning, en slags impregnering,  som heter DWR (Durabel Water Repellency). DWR gör att vattnet rinner av plagget vilket innebär att en inte får en fuktig yta som i alla fall gör att en känner sej blöt, även om fukten inte trängt igenom. Vad som är riktigt intressant med den här beläggningen är, att även om plagget blir slitet och förlorar delar av sin vattenavstötande förmåga så är loppet inte kört. Det går nämligen att återuppliva! Hur det fungerar ser du i videon nedan:

// <![CDATA[
document.write('’);
// ]]>

Sponsrad video

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s