Hur tänkte jag nu?

Drabbas ni ofta av känslan: ”Hur tänkte jag nu?”. Jag gör det… rätt ofta om jag ska vara riktigt ärlig. Eller, det är som att jag vet om saker men liksom låter dem vara gömda där i dimman i hjärnan, bakom diverse annan bråte. Ta detta med att räkna steg t.ex. (som jag skrev om igår). På något sätt har jag lyckats förtränga hur viktigt det är att röra sej i vardagen. Jag har haft en känsla av att vissa dagar blir väldigt inaktiva men tänkt att jag ändå tränar och springer och så har jag inte gjort något åt det.

Idag tog jag i alla fall tag i det, bestämde mej för att gå en 30 minuters promenad – Plättlätt -Problem solved ! VARFÖR har jag inte gjort det tidigare? Det är absolut ingenting som är svårt att få in i min dag, det är tid som jag annars kanske skulle druckit kaffe och surfat på mobilen på. Istället fick jag rosiga kinder, energi och frisk luft. En sån enkel sak som var så lätt att åtgärda.

Nu får det faktisk bli en daglig promenad, speciellt om jag inte springer. Jag behöver det, kroppen behöver det. Det spelar liksom ingen roll om jag skulle springa skitlångt fyra gånger i veckan (vilket jag inte riktigt heller gör..), kroppen behöver ändå den där kontinuerliga rörelsen och det ska den få från och med nu. Överhuvudtaget vill jag bli ännu bättre på att ta hand om den här kroppen. Den har det redan ganska bra, det har den, men det kan faktiskt bli ännu bättre!

Förresten, det är allt något speciellt med de här iskalla vinterdagarna, något lite magiskt. Det gnistrar, solen står lågt, det ryker ur munnen och det biter lite trivsamt i kinderna, en blir lycklig ända in i själen.

IMG_6827

 

 

2 tankar om “Hur tänkte jag nu?

  1. Älskar detta >> ”Det är absolut ingenting som är svårt att få in i min dag, det är tid som jag annars kanske skulle druckit kaffe och surfat på mobilen på. Istället fick jag rosiga kinder, energi och frisk luft.” Det ska jag också ta till mig!

    Gilla

    • Vad härligt att du gillar! Det är ju en typisk sån sak (för mej) som är så himla enkel men som blir så krånglig ibland 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s