Mitt stora träningsmål 2016

Imorgon är det nyårsafton, ett nytt blad, nya chanser och nya möjligheter står för dörren. Vårt tema i bloggnätverket är därför ”Mitt stora träningsmål 2016”.

Jag funderade en hel del kring detta fast jag egentligen hade svaret hela tiden. Ni som hänger här vet att mina mål sällan handlar om sånt som att springa milen snabbare eller att delta i det eller det loppet. Det passar liksom inte mej (men kanske dej?). Människor brukar då säja, när det hör det: ”Ah, du är ingen tävlingsmänniska” vilket faktiskt är helfel. Mitt problem är nog att jag är för mycket tävlingsmänniska. De där målen ger mej inte motivation, de stressar mej istället ända in i kaklet. De motverkar min lust att träna för det viktigaste: Mitt mående. Men för att förstå mitt stora mål  inför 2016 och varför det är så viktigt för mej måste vi backa lite, backa ändå tillbaka till där jag blev den här tränande människan, hon som sprang.

När jag ser tillbaka så var det första året på den här 2 1/2 år långa träningsresan också mitt bästa. Jag säjer träningsresan eftersom det verkligen varit en resa. Men där i början, då handlade det bara om glädje. Jag hade så klart mål, ville ta mej längre och längre men först kom glädjen över att träna, att göra det för att det var så himla kul. Att studsa upp (nåja) frivilligt tidiga sommarmornar för att hinna springa innan det blev för varmt. Att känna mej tuff, oslagbar och stark, mer för varje dag som gick.

Jag menar så klart inte att glädjen försvunnit nu, men den har kanske mattats lite under vägen? På de här 2,5 åren har jag varit lite av en träningssökare: Jag har viktminskat och trott att det varit viktigt, jag har filat på tider och trott att det varit viktigt, jag har ställt krav på mej själv för att jag trodde det var viktigt, jag har jämfört mej för att jag tänkt att det är sånt som sporrar. Det är egentligen först nu som jag på riktigt landat i det som är viktigt: Att ta hand om min kropp och göra saker utav glädje. Något så enkelt som ändå visat sej vara så svårt, där jag först nu känner att jag är i hamn.

Jag har inte längre något som grumlar sikten för mej, jag vet var jag och min kropp vill vara, jag vet vad som är bra träning för just mej -Just vikten (och viktigheten) av att låta dej och din kropp styra när det gäller att sätta mål för träningen har Malin/Lite längre bloggat helt fantastiskt gripande om här – Därför är mitt träningsmål för 2016 att bygga vidare på den här glädjen och att på riktigt bara, BARA ägna mej åt att ta hand om min kropp för min skull, på mitt sätt. Om jag får drömma mitt 2016 så ser jag helst att jag springer massor, inte så strukturerat, så som ”en ska” utan av lust och känsla. Jag yogar också mycket och utvecklas inom det. Jag jobbar för att min kropp ska hålla länge, länge.

Hej 2016! Jag och kroppen tänker leva dej på vårt sätt!

Apropå det, Anna är också inne på lite samma mål som mej, samma men ändå olika. Hur som helst, hennes inlägg väckte en härlig pepp i mej! Läs!

börjaspringa2

efterspring

löpning2

löpartyp

26 tankar om “Mitt stora träningsmål 2016

 1. Ping: Mina träningsmål för 2016 - FIT by Emma Hå

 2. Kloka mål! Man ska träna och ta hand om sig på det sätt som passar en själv bäst. Det är så det håller längden. Jag är en sådan som behöver ett mål i form av ett lopp lite nu och då. Då mår jag och tränar som bäst.

  Gilla

  • Ja, det är så individuellt det där. Härligt att du hittat ett sätt du trivs med 🙂 Det är ju inte så att jag skyr lopp som pesten, så är det inte, men jag tappar lätt koncepten kring träningen om just det ska vara mål 😀

   Gilla

 3. Ping: Mina träningsmål för 2016 |

 4. Mål funkar toppen för mig,jag behöver det som motivation och inspiration. Men jag förstår att det inte är för alla för vi alla är olika och har olika sätt att träna på. Det är just det som jag gillar, hur vi gör på det sätt som passar oss själva och ändå kan peppa och inspirera varandra med våra olikheter!

  Gilla

  • Tack 🙂 Jo, jag ska försöka peppa allt jag bara kan. Tips: Gör det inte så svårt. Hitta bara någon övning som du tycker ser kul/härlig ut och försök dej på den, sen brukar en bli fast 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s