Ett år av mer rörelse

Nu har även denna jullovsfirare krupit upp ur sin lovbubbla! Eller ja, jag var ju faktiskt med i matchen här på bloggen mellan jul och nyår men sen tog jag visst lite nyårsledigt också? Fast jag har ägnat mej åt bloggen ändå, planerat och tänkt inför nya året och på hur jag vill att 2016 ska se ut på denna lilla plats i cyberspace. Hur som helst: Hoppas ni har haft en bra start på det nya året och känner framtidshopp!

För mej har 2016 börjat riktigt bra. Vi har lullat omkring här hemma och så har vi promenerat massor i vinterlandskapet. Både jag och Daniel började tänka mer på det där med vardagsmotion senaste tiden och utlyste t.o.m en egen liten stegtävling där dagens vinnare får massage -Superbra motivation! Tänker att stegräknare kan kännas år 2001 typ, men faktum är att jag tycker att den har hjälpt mej mycket med att verkligen få till tillräckligt med rörelse i vardagen. Med andra ord: Ett tips är att ladda ned en till mobilen -Inte på steget jätte-exakt men en bra indikation.

Har förresten tänkt, att även om jag inte har något direkt nyårslöfte, så ska 2016 bli ett år av mer rörelse. Det kan kanske låta konstigt att en behöver sträva efter det när en träningsbloggar och allt? Fast min tanke är så här: Jag vill bli duktigare på att ta tillvara på tillfällen till rörelse i vardagen. Att jag springer täcker inte upp för allt när det också blir en hel del stillastittande.

Hur har ni det? Har ni börjat jobba efter ledigheten?

daniel

vatten

skog1

Bilder från gårdagens promenad. Det är rätt magiskt ute nu. Älskar såna här miljöer där det känns som om en befinner sej i Narnia.

14 tankar om “Ett år av mer rörelse

 1. Ja det var allt en härlig Narniaskog du har där! 😀 Vilken dröm!

  Själv så kommer jag nog försöka få upp vardagsmotionen jag med. Jag sitter väldigt mycket vid datorn de dagar då jag jobbar hemifrån och behöver nog minst ett par promenader under dagen. De dagar jag jobbar på gymmet så står och går jag upp till 8 timmar i sträck så då är det ju inga problem. =) Men just datorn är ett aber…

  Gilla

  • Eller hur, jag tycker nästan det ser ut som om den där häxan skulle kunna dyka upp med sin släde på krönet på bilden med Daniel 😀

   Ja, datorn är också mitt värsta då det kommer till rörelse. Samtidigt är det ju där bloggen bor och den motiverar mej ofta till rörelse så det är lite tudelat.

   Gilla

 2. Jag har saknat dina inlägg den senaste veckan, Men, ledigt behöver alla också! Kul att du är tillbaka och otroligt vackra foton. Problemet med stegräknare i mobilen, är att man alltid måste ha mobilen på sig och det går lite emot mig själv med att försöka gå mer offline… Men annars är det väldigt smart att utmana varandra och motion är det härligaste 🙂 Jag är ledig lite till den här veckan, men smyger igång mot slutet.

  Gilla

  • Åh, det känns fint att ha varit saknad 🙂 Förstår dilemmat, det kräver ju att en har mobilen på sej. Hemma har det blivt så att den mest legat, brukar dock ha den på mej när jag dammsuger och sånt 😀

   Gilla

 3. Gillar det nyårslöftet, för det främjar ju som sagt all rörelse och inte bara ”träning” så som löpning. För all rörelse är ju trots allt träning :).

  Jag har jobbat alla vardagar, så också idag. Är dock lugnt och skönt tempo på jobbet än så länge.

  Saknar dig!

  Gilla

  • Tack snälla! Ja, jag tror verkligen att många behöver det. Det är så lätt att tänka: ”Men jag tränar ju” och sen tro att det täcker upp för allt stillasittande.

   Gilla

 4. Gillar rörelse-tanken skarpt! Så tänker jag också. Började med att få in mer rörelse i vardagen i höstas med hjälp av stegräknare i mobilen. Fick nästan en chock av att upptäcka hur lite jag rör på mig en vanlig vardag. Så mer vardagsrörelse – ja!

  Gilla

  • Haha, känner verkligen igen mej i känslan av chock. Liiite mer trodde jag allt det var. Heja oss och låt 2016 bli ett år av många steg! 😀

   Gilla

 5. Vilket smart nyårslöfte! Jag är inne på samma spår, och måste kämpa för att få in mer vardagsmotion. Stegräknare är det nya, helt klart 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s