Nyåret

Det slog mej att jag varken har berättat om min nyårsafton eller önskat er gott nytt år. Med andra ord får jag göra det nu: GOTT NYTT ÅR på er alla fina!

Min nyårsafton var en lugn historia, jag har kommit på att jag allra helst vill ha det så. Jisses alltså, nyår har betytt så mycket stress för mej förut: ”Måste hitta på något riktigt roligt, något som innefattar fest och glitter” Länge, länge levde jag i den villfarelsen, att det var så jag ville ha det fast det egentligen mest bara var ett egenpåkommen regel och inte alls speciellt roligt, mer något att…ja.. berätta om? Missförstå mej rätt: Jag gillar fest men just nyår är så kravfyllt på något vis? Samtidigt kanske en är rätt slut efter resor kring jul eller bara allmän julstress och helst vill ta det lugnt. Så är det i alla fall för mej. Helst spenderar jag nyår med några få nära vänner eller bara hemma som vilken myskväll som helst. I år blev det det senare.

Jag och Daniel var alltså här hemma och lagade trerätters. Det blev vegetarisk skagenscheesecake till förrätt, saffransrisotto, rödvinssås och vegobiffar till huvudrätt och vaniljglass med dulce de leche och frukt till efterrätt -Mmmm. Sen skålade vi i mousserande på balkongen där vi har världens bästa fyrverkeriutsikt. Fyrverkerier förresten: Är kluven -Fint att titta på en kort stund men oerhört jobbigt när människor håller på och bränner av raketer hela dagen (VILKA är de människorna, de som liksom skjuter iväg random raketer??). Vår Agnes-katt är jätterädd och springer och gömmer sej i panik vilket är rätt hjärtskärande.

Så var mitt nyår: Lugnt, fint, kärleksfullt!

Vad är du för nyårsfirare? Glittrig partypingla, hemmamysare eller någonstans mitt emellan?

nyår1

nyår2

12 tankar om “Nyåret

  • Tack detsamma!
   Ja, men så är jag också. En vill ju ha fint dukat och lite glitter även fast en är hemma 🙂 Ja, alltså, jag skulle verkligen inte tycka det var någon fara om fyrverkerier förbjöds helt. Det är så vidrigt när vår lilla katt blir så himla rädd och jag inte kan förklara för honom att det inte är farligt 😦

   Gilla

 1. Gott nytt år! Mitt nyårsfirande brukar variera från år till år, beroende på jobbsituationen. I fjol, alltså 2014, hade jag jobbat massor kring julen, så sen när det blev dags för nyårsfirande var jag så trött att jag bara firade hemma i soffan i pyjamas typ. I år däremot var jag ledig kring nyår och ställde till med fest för kompisarna och det var superkul.

  Gilla

  • Gott nytt på dej själv! 🙂 Åh, jag tycker ditt pyjamasnyår låter superhärligt 😀 Fast fest med kompisar en gillar är ju verkligen härligt det med!

   Gilla

 2. Jag tycker flera högtider är jobbiga, t.ex. nyår och midsommar. Och en att fylla jämnt kan också vara jobbigt, typ 40 ;). Det ”ska” vara fest och roligt, man kan inte bara säga att man firat lite, knappt firat eller inte firat alls. Kravfyllt var ordet. Fast visst kan fester vara roliga också men just festtidpunkter har jag lite svårt för.

  Mitt nyår var lugnt. Jag och min familj åt och drack gott hemma hos mina föräldrar.

  Gilla

  • Håller med! Just jämna födelsedagar har jag lite svårt för, inte andras, bara mina egna. Sist det begav sej, när jag fyllde 30, firade jag bara med familjen.
   Ditt nyår låter superhärligt!

   Gilla

 3. Vi har firat nyår med samma kompisar i ca 18 år…tråkigt? Nä, inte direkt för vi är samma skrot och korn 🙂 Lugnt och stillsamt med god mat och dryck!! Men i år blev de magsjuka och vi fick stanna hemma.Det var bara jag och Thomas, för dottern skulle på fest! Jag tyckte att det var riktigt mysigt, festligare mat, ett gott vin och myskläder hahaha…så roliga är vi 🙂

  Gilla

  • Åh, tycker ert nyår låter underbart, både med vänner och ensamma. Det kanske är lite av vad en mäktar med, så där direkt efter jul 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s