Bloggmål 2016

Jag har två favoritsamtalsämnen, saker som jag spetsar öronen extra när jag hör att de kommer på tal (och gärna pratar min egen mun ur led kring)Det ena är så klart löpning och det andra är blogg, bloggande och strategier runt det, därför dyker det med jämna mellanrum upp inlägg om det senare här, det här inlägget blir ett sånt! Jag har nämligen försökt sätta mål och också försökt bena upp vad jag vill ska hända med bloggen år 2016. Så här tänker jag:

1. Sandra/Atilo skrev ett fint och inspirerande inlägg om att sätta ett ledord för året. Helt enkelt ett litet ord som ska vara med under året och liksom peppa en att vara där en vill vara. Jag blev så inspirerad av detta och valde ut ett speciellt ledord för mitt bloggande. Det ordet kom till mej direkt och kändes helt självklart.

Det lilla ordet är MOD.

Jag behöver bli ännu lite modigare kring min blogg, våga tro på den, stå ordentligt för den som min sysselsättning. Jag vill också bli modigare när det gäller att skapa business kring min blogg, våga kontakta företag i större utsträckning, visa att jag finns. Jag har länge tänkt att: ”Nej, jag är för liten” men nu får jag faktiskt skärpa mej. Dels växer bloggen och dels sitter den på så många andra otroligt bra värden.

 

2. Jag vill skapa ännu mer struktur kring mina arbetsdagar. Jag vill vika speciella tider och dagar åt inläggsskapande, fotande, mail och kommentarssvarande och så åt det som jag nämnde ovan, att skapa affärsrelationer. Just nu gör jag lite av allt hela tiden och det känns inte riktigt hållbart. Ibland blir det faktiskt så att jag panikfotar och redigerar bilder det första jag gör på morgonen, för att ha något att publicera. Såna gånger känns det inte som om det blir så bra som jag skulle vilja ha det, dessutom är det väldigt stressande.

 

3. Jag vill utveckla mitt fotande och redigerande. Jag har under de här två åren med den här bloggen lärt känna mitt bloggjag rätt ordentligt. En sak som jag noterat är att jag bloggar bäst kring bilder. Jag vill ha bra bilder att bygga mina inlägg runt. Det behöver egentligen inte vara så att bilden är innehållet men den måste finnas där för att stödja inlägget om ni förstår hur jag menar? Dessutom måste, MÅSTE jag bli bättre på att ta bilder på mej själv ”in action”. Detta är något som jag försökt med länge men inte riktigt fått till. Det är något med att jag är så inställd på träning när jag ska träna att jag liksom glömmer eller irriteras av att behöva ta bilder att det inte blir av så ofta som jag skulle vilja. Men jag tänker att om jag i alla fall har ett bestämt sånt tillfälle i veckan, då blir jag kanske bättre på det och utvecklar det mer?

 

4. Jag vill utveckla min You Tube-kanal mer. Det känns som om rörligt material blir en viktigare och viktigare ingrediens i bloggandet vilket jag tycker känns kul. Här har jag massor att lära mej! Än så länge har jag ju bara lagt upp två väldigt enkla filmer filmade med web-kamera så här skulle jag verkligen vilja göra mer. Jag tänker mej att recept och sånt vore kul att göra rörligt så det ska jag titta mer på (och vika tid till).

 

5. En av de bästa grejerna som hände med bloggen under 2015 var att jag skaffade mej kollegorNi anar inte hur skönt det varit, att ha som arbetskamrater att bolla och stöta och blöta saker med. Mina bloggkollegor består av ett gäng fantastiska tränings/kostbloggarkvinnor med massor av ambitioner. Vi har redan en hel del roliga grejer på gång, målet för 2016 får bli att nätverka och utveckla samarbetet med dessa ännu mer.

 

Detta är ungefär hur jag tänkt kring bloggen i år. Jag hoppas att ni vill fortsätta hänga här, det är ändå det största målet: Att ni ska trivas!

 

Bloggar du? Har du satt upp några mål eller ledord kring ditt bloggande i år?

hemmakontor1

18 tankar om “Bloggmål 2016

 1. Att vara bloggkollega är en så sjukt bra grej, verkligen en av de bättre sakerna som bloggen råkade ut för i fjol 🙂
  Bra mål du har med bloggen i år, det där med ledord var ju supersmart! Får nog klura på ett jag också!

  Gilla

  • Visst är det! Jag blir så stärkt av att ”hänga” med människor som har ungefär samma ambitioner som mej 🙂
   Ja, jag gillar verkligen det där med ledord. Något att ta fram när en undrar vad en vill och var en är på väg.

   Gilla

 2. Tänkvärt inlägg. Jag har inte satt upp några mål för bloggen. Dock är träning en stor del av mitt liv, särskilt pilates så det känns som att bloggen går mer och mer mot att bli en renodlad träningsblogg. Så mål kanske inte skulle vara helt fel egentligen.

  Gilla

  • Jag blir mer och mer nyfiken på pilates när jag läser din blogg! Känns lite besläktat med yoga på något vis? Ska bli superspännande att följa dej i år 🙂

   Gilla

 3. Jag älskar att läsa om allas mål, allas bloggmål osv. Jag skulle också vilja vara den som kan ta sig tid till att göra allt som tillhör en blogg (som du listar upp) och inte bara trycka in det lite här och där. Men jag saknar modet, för än är jag väldigt ego när det kommer till bloggen ”vem vill liksom läsa min blogg, som handlar om mig?”.

  Gilla

  • Åh Clara, jag älskar ju att läsa din blogg och tänker att många andra också gör det! Det är så lätt att tro lite om sej själv, jag vet. Men gör inte det, du är superbra och inspirerande!! 🙂

   Gilla

 4. Jepp, bloggar meeen är helt ny (började i slutet av november) så har inga konkreta mål med den annat än att lära mig hur det funkar under detta första år. Men ett ledord, har jag också skaffat mig för 2016. Jag ska våga mer och det var bloggen ett första ett led i.

  Gilla

 5. Ping: Många mål men inget ledord – #bucketlist2016

  • Tack! 🙂 Alltså, jag har bloggat sen bloggarnas linda ungefär men det är först med den här bloggen som jag styrt upp och satsat på bloggen ordentligt. Åh, ska bli spännande att läsa dina bloggmål 🙂

   Gilla

 6. Ping: Måndagspepp - Mål inför 2016!

 7. Wow! Vad kul med kollegor och att du satsar mer och mer!!!för länge sedan vi sågs! Du får komma och springa i mina trakter och basta i vår mysiga vedeldade bastu så har du en kano inlägg bara där!!;) (plus att vi kan prata massa strunt och dricka vin!!;)

  Gilla

  • Haha, åh, älskar att du kommer med blogginnehåll 🙂 Jag VILL verkligen komma och hälsa på dej snart, saknar dej<3

   Gilla

   • Yupp! I’m your bloggermamma;) Närå, men kom när du vill! Har typ inget planerat förrutom att jobba och typ yoga lite -kul liv e har…! Hehe 😀

    Gilla

   • Haha, åh, det skulle vara något det, att ha dej som någon form av manager ❤ Jag har heller inte så himla mycket för mej, ska en sväng till Dalarna bara, sen är jag fri som en fågel och behöver dessutom v.e.r.k.l.i.g.e.n hitta på något i det här vintermörkret.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s