Chlorella- Följetongen

Minns ni att jag mer stor nyfikenhet testade Chlorella ett tag? Det var en kluven upplevelse: Jag kände mej piggare, tyckte att pms:en lindrades och dessutom tyckte jag att det var ett så himla smidigt sätt att få i mej mycket mineraler på. Här har jag skrivit mer om det och exakt vad Chlorella säjs ha för goda egenskaper

Sen blev det dock lite knepigt. Plötsligt drabbades jag av ett långdraget, ständigt närvarande, liksom underliggande illamående. När jag googlade runt lite så förstod jag att Chlorella i vissa fall kan ge upphov till exakt detta så jag slutade och illamåendet försvann efter ett tag. Exakt vad illamåendet beror på (om det nu ens var Chlorellan som var boven) har jag skrivit mer om i det här inlägget.

Men i alla fall: Nu testar jag en gång till. Varför kan en undra? Varför äta något som kanske gör en illamående? Jo, dels vet jag inte om det var Chlorellans fel att jag mådde illa och dels så upplevde jag ju också så många positiva effekter som jag gärna vill åt igen. Jag gillar tanken på att få i mej mineraler och vitaminer från ett livsmedel istället för diverse tabletter (Jo, jag vet, en allsidig kost ska ju räcka men ibland kan jag känna att det behövs något mer). Vi får se hur det går denna gång helt enkelt! Hittills har jag inte känt av minsta illamående men så tar jag också bara en halv tesked per dag, förut tog jag en hel tesked, ibland två (typiskt mej att överdriva allt)

Hur som helst: Tänker att det är bra att skriva om sånt här. Superfoods hyllas ju ofta endast till skyarna, en hör sällan av eventuella nackdelar eller biverkningar fast de säkerligen finns.

Har ni testat Chlorella? Hur upplevde ni det i så fall?

chlorella

 

6 tankar om “Chlorella- Följetongen

 1. Så spännande! Jag har precis blivit skickad en burk Chlorellatabletter som jag tänkte prova. Maxdosen är tydligen 10 tabletter om dagen, men jag tänker börja med en om dagen och sedan långsamt trappa upp för att se vad som händer. Tog min första tablett just precis! =)

  Gilla

  • Kul! Ska bli spännande att se vad ditt omdöme blir 🙂
   Smart också, att trappa upp sakta. Har hört att magen kan balla ur rätt rejält om en smäller på med full dos på en gång.

   Gilla

 2. Jag har hört att man kan bli illamående av vetegräspulver men inte Chlorella. Själv brukar jag alltid ha Börjes algtabletter hemma, suveräna tycker jag (och hunden och yngsta dottern som älskar dem) och jag brukar använda torkat nässelpulver och nyponpulver, kanske ett tips att prova om det inte fungerar den här gången heller.

  Gilla

 3. Jo, men jag har testat det, kan inte säga att jag har mått illa. Jag har kört med spirulina med och där vet jag att man kan få en lätt huvudvärk i början innan man vänjer sig. Jag fick det i början men sen gick det över 🙂

  Gilla

  • Spännande med spirulina! Tänker att alla de där biverkningarna kanske kan vara någon slags utrensningsprocess eller att kroppen vänjer sej vid att få massor med mineraler och vitaminer regelbundet? Ungefär som en kan må illa av multivitamin i början?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s