Mat i samband med träning

Det är återigen dags för ett temainlägg tillsammans med bloggnätverket jag är med i. Denna vecka är ämnet: ”Mat i samband med träning”

Jag fick en aning huvudbry när jag skulle skriva om detta p.g.a: 1. Är ingen kostrådgivare och kan inte ge råd på det sättet.  2. Jag tänker faktiskt inte så mycket kring maten jag äter specifikt runt träning. Men lite tankar har jag allt och de kan jag ju delge er!

Först och främst tänker jag: Krångla inte till det så mycket! Om du är vanlig motionär behöver du inte hålla på och experimentera en massa, att äta sånt som du mår bra av räcker långt och att se till att fylla på så att du orkar träna. Jag har verkligen inga regler kring hur jag äter när jag tränar, jag följer bara de råd kroppen ger mej. Säj att jag ska springa: Då måste det gå minst 1,5-2 timmar från att jag ätit tills att jag ger mej ut. Precis efteråt brukar jag inte alls vara sugen på att äta men efter någon halvtimme dyker hungern upp och då ser jag till att äta -Inte svårare än så!

 Maria/Liltraining skriver förresten väldigt bra om det där med att göra det enkelt med mat och träning.

En annan aspekt, lite från andra hållet, är hur träningen påverkar hur jag äter. Jag är mycket mer benägen att fylla på kroppen med bra bränsle om jag tränat. En skulle kunna säja att träning föder bra kostvanor, så är det i alla fall för mej.

Dock finns det saker som jag föredrar att äta när jag tränat, gärna grejer som är snabba, friska eller fruktiga i smaken och innehåller lite protein. Det kan exempelvis vara:

 • Smoothie bowl, gjord på exempelvis:  mixad banan, spenat, någon annan frukt och kokosmjölk toppat med bär och nötter.
 • Turkisk yoghurt med bär
 • Bananpannkaka om jag är riktigt hungrig.

smoothiebowl

 

4 tankar om “Mat i samband med träning

 1. Ping: Vad skall man äta efter träning? - FIT by Emma Hå

 2. Så bra inlägg Charlotta! Varför krångla till det? Kroppen brukar vara rätt duktig på att berätta vad den vill ha. Den där smootihegrejen ska jag prova! Såg hur gott ut som helst 🙂

  Gilla

  • Tack snälla! Jo, den är ju verkligen det. Risken är också att en inte orkar när en krånglar till det för mycket.
   Ja, gör det! Enkelt och supergott 🙂

   Gilla

 3. Ping: Effektiv hemmaträning-Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s