Back to basics

Tänkte först ge det här inlägget rubriken ”vardag” men jag vet inte, varför känns vardag som ett så himla tråkigt ord? Vardag för mej betyder egentligen bara lite mer rutiner, vilket faktiskt är skönt, det betyder inte att livet behöver bli grått och tråkigt eller helt likartat för det. Ändå känns det som om själva ordet indikerar det? Hur som helst: Idag är min första riktiga vardag efter julledigheten. Känns för övrigt bra att smygstarta med en kortvecka så här, snart är det ju fredag igen! 

Här är det ungefär hur kallt som helst, ungefär -20 tror jag men jag tänkte ändå bylta på mej mitt varmaste, ladda ned lite poddar och ge mej ut på en promenad. Jag vill verkligen se till att det där med promenader blir ett inslag i mina dagar, hittills går det finfint att bygga vanan -Glad för det! Det känns dessutom dumt att slösa på det här fina vädret när jag faktiskt har möjligheten att vara ute i dagsljus -Det blir ju så galet vackert när solen skiner och allt är vitt och frostigt. En viss, inte helt o-angenäm känsla av duktighet infinner sej ju också när en kommer in med bitande kinder 🙂

Apropå vardag: Jag åt precis den här lunchen nedan -Omelett och broccoli med pressad citron. Ser kanske lite tråkigt ut men var gott efter all jul/festmat/choklad. Tänker att det också är en skön rutin att komma in i efter matintag på diverse konstiga tider. Hur tråkigt och präktigt det än kan låta så gillar en ju att ha ett jämt blodsocker. Till lunchen drack jag ett mumsigt glas Chlorella. Nej, STOR lögn, Chlorella smakar ungefär så här: Tänk dej att du kör ned huvudet i valfritt akvarium och tar en slurk. Men, en mår bra av det, jag gör i alla fall, än så länge!

Hur tänker ni om ordet vardag? Positivt, negativt eller ingenting?

lunch

lunch2

8 tankar om “Back to basics

  1. Jag tycker också det är skönt att vara tillbaka i vardagen igen. Känns tryggt med rutiner och att man vet vad man ska göra med sin dag! 🙂 Sen skulle det ju inte skada om ledigheten kom lite mer frekvent även om det inte behöver vara lika långt som ett jullov!

    Gilla

  2. Vardag är positivt och ledighet/lov är också positivt Om inte vardagen fanns skulle inte ledigheten uppskattas lika mycket och vice versa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s