Sponsrad video: Hur påverkar alkohol effekten av träning?

Hur tänker ni kring alkohol och träning? Jag får erkänna att jag själv inte tänker så jättemycket mer än att jag har några hållpunkter: Jag skulle aldrig träna om jag kände mej bakis och jag vill heller inte träna om jag vet att jag exempelvis kommer gå på fest på kvällen och dricka mer än två glas vin -Jag tänker att det bara blir ytterligare en belastning för kroppen, att en stjälper istället för att hjälpa. Men hur det ligger till egentligen, på en mer exakt, vetenskaplig nivå? Det vet jag faktiskt inte? Jag bara lutar mej mot det där gamla, goda sunda förnuftet, vilket vi alla vet, kan vara både bra och dumt.

Untitled-1

Om en vill veta mer exakt, hur alkohol påverkar träning så har Systembolaget frågat några experter (forskare på gymnastik och idrottshögskolan) vad som händer när en kombinerar träning och alkohol i olika situationer. Några av frågeställningarna är bl.a: ”Kan jag träna bakfull?”, ”Förstörs träningen om jag tar ett glas timmarna efter passet?”, ”Vilken träning påverkas mest av alkohol?” och ett gäng andra frågeställningar och tips -Svaren är väldigt intressanta och i vissa fall, för mej, aningen förvånande.

Om du är nyfiken på detta kan du kika och klicka på videon nedan för att komma till Systembolagets sida där alla frågor finns besvarade i videoform.

// <![CDATA[
document.write('’);
// ]]>

I samarbete med Systembolaget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s