Att inte vilja carpe diem jämt

Nä hörrni, det är bara att inse: Det här är verkligen inte min vecka. Den liksom kantas av krasslighet, trötthet och missöden (tycker jag tappar och välter saker exakt hela tiden). För tillfället känns det dock lite bättre eftersom som solen skiner. Tyvärr lyckades jag i en hastig rörelse sträcka till något i skuldran så att den totalt knutit ihop sej -Ni hör ju, det är en sån vecka.

Fast jag kan tycka, i en värld där positivt tänkande nästan är religion, att det kan vara lite skönt att, ja, inte vara så positiv ibland? Missförstå mej rätt: jag har egentligen en ganska positiv och optimistiskt syn på livet men jag tror att det måste få finnas plats för det där andra också, vi får inte vara så himla rädda för det. Förresten är det ju inte så konstigt att jag känner mej låg. En tar ju inte bara farväl av en älskad vän  ena veckan och skuttar glatt vidare i livet nästa. Saker måste få ta tid. Så jag accepterar det och låter det få vara så här en stund.

Förresten, apropå detta: Vet ni vilket uttryck jag verkligen inte gillar? ”Carpe Diem” Puh, nu fick jag det sagt också! Kanske tolkar jag det fel men det stressar mej mest, som att varje dag måste vara en himla upplevelse? Okej, jag vet att en inte behöver mena stora upplevelser, att en kan se det lilla, fina i vardagen. Men nä, det fungerar ändå inte för mej. Så fort jag hör det knyter sej något inom mej och jag vill absolut inte carpa något alls.

Kan ni känna igen er eller är jag bara fröken sur idag och borde lägga mej under närmsta filt kanske? 😉

IMG_1454

14 tankar om “Att inte vilja carpe diem jämt

 1. Jag känner igen mig. Jag har sovit aldeles för få timmar den här veckan. Jag är skitsur och skulle helst vilja lägga mig under en filt och vakna upp lagom till mitten av nästa vecka. Måste uppbringa all energi för att vara så där trevlig och snäll och bjuda på bra bemötande i mitt jobb.
  Så varje dag behöver inte vara en bra dag och fuck carpe diem som min dotter skulle säga! Karm!

  Gilla

  • Alltså, inte för att jag vill att du ska vara skitsur, men det är ändå lite skönt att höra att andra inte är på topp jämt heller (jag tenderar att få för mej det). Vi hoppas på nästa vecka och ligger under den där filten så mycket vi kan denna tycker jag! ❤

   Gilla

  • Ja, det är riktigt jobbigt 😦
   Ja, eller hur, visst måste det få vara okej att ha en sån vecka. Hoppas din nästa blir bättre (och min med!) 🙂

   Gilla

 2. Amen! Har alltid ogillat uttrycket Carpe Diem som står på alldeles för mycket krimskrams. Jag och sambon gjorde om det svenska ”Fånga dagen” till ”Fånga degen”. Då blev det mycket festligare 🙂

  Gilla

 3. Haha carpe diem känns så klyschigt. Men jag tycker både och om fenomenet, det är nog nyttigt att ta till vara på stunder samtidigt som det är så himla bra och välbehövligt att ibland bara bryta ihop. Kram på dig!

  Gilla

  • Jo, så tänker jag också, att ta vara på stunder men jag blir bara stressad av att tänka på att jag liksom ska fånga dem..haha
   Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s