Mitt stoltaste träningsögonblick

Som en kontrast till de lite buttra tongångarna här på bloggen tidigare, ska jag istället ta mej an ett riktigt lyckopiller! Den här veckan är nämligen ämnet i vårt bloggnätverk: ”Mitt stoltaste träningsögonblick”.

Här var svaret solklart på en gång -Som ni vet, ni som hänger här, så är jag ju faktiskt ganska ny på det här med att vara en tränande person. Jag har sprungit och tränat regelbundet i bara cirkus 2,5 år, ungefär så länge som den här bloggen har funnits. Jag springer inte heller speciellt mycket lopp, faktum är att jag har endast ett lopp i ryggsäcken: Midnattsloppet i Stockholm får två somrar sedan. Men det är inte det där Midnattsloppet som är min stora triumf dock, även om det var sjukt kul. Det är istället detta som jag minns med mest värme:

(utdrag från bloggen från den 30:e augusti 2013)

Idag har jag nått mitt mål som jag satte upp när jag började springa i Juni: 5 km innan sommaren är slut.
Jag har ju harvat min 4 kilometersrunda ett tag nu. Varit lite rädd för att lägga på för mycket och dra på mej skador.  Men så idag kände jag att jag ville testa 5 km.

Så här i efterhand kan jag tycka att inlägget är lite fattigt? Jag tar inte alls upp hur lycklig jag kände mej, hur pirrigt och härligt det var att berätta: ”-Jag klarade det!” för nära, kära och på bloggen, och hur jag gick omkring och kände mej som en drottning, en löpardrottning, de kommande dagarna. Det skulle jag ha skrivit om kanske, men jag tror inte riktigt att jag kunde, det var svårt att fästa den där euforin i ord. Men eufori, det var det!

Det är så lätt att glömma, när tiden går och när löpning blir en del av vardagen. Hur det faktiskt en gång i tiden var omöjligt för mej att springa längre än 200 meter utan att tro att jag skulle falla död ned. Allt normaliseras lite och en kan komma på sej att tänka: ”några kilometer, det klarar väl alla?”. Just de tankarna är också Ida/Träningsblogga inne på i sitt inlägg om sitt stoltaste träningsögonblick., det där att en normaliserar men sen ändå inser: Nej, det är sjutton en prestation jag gjort här! Heja mej!

Hur som helst, de där 5 kilometererna, de är mitt stoltaste träningsögonblick och om jag så skulle springa ultror (vem vet?) i framtiden så skulle inget kunna slå det, det är jag rätt säker på. Att visa för sej själv att en KAN är så himla stort, större än de prestationer som kanske kommer senare, även fast de kanske är större rent mätbart om ni förstår hur jag menar? Det är det första fröet, det som du bär med dej sen, som finns där i ryggen när du beger dej på nya äventyr.

Apropå det där fröet, Annas stoltaste träningsögonblick ligger i att också hjälpa andra att nå sittHur fint är inte det?? Så fint att en smäller av!

spring

Bilder från mitt första löpar-år. Många runfies och svettiga badrumsbilder blev det!

9 tankar om “Mitt stoltaste träningsögonblick

 1. Kan verkligen relatera till detta! 🙂
  Och en annan sak, om att inlägget var ”fattigt” – det känner jag också igen från min bloggs begynnelse! Man har kanske liksom utvecklat sitt skrivsätt för att få fram euforin i euforiska löppass? Jag läste min race report från Göteborgsvarvet och bara ”VAAA!? That’s it!?” Hade jag skrivit den idag hade den blivit minst en A4 lång och innehållit massa mer känsla. Haha 😀

  Gilla

  • Haha, ja men exakt! Jag blev också förvånad när jag gick tillbaka och läste inlägget: ”Jag skrev alltså detta lilla? Om min härligaste träningshändelse?” Tur att en kommer ihåg känslan i alla fall 🙂

   Gilla

  • Ja, det finns med en alltid! Förstår det, att du var stolt. Är impad av er som håller på med cykel, det verkar faktiskt lite läskigt 😀

   Gilla

 2. Ping: Att lägga hälsokorten på bordet - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s