Ett litet andningshål

Idag har jag farit omkring högt och lågt. Jag åker till Dalarna imorgon och innan dess har jag en hel del att fixa med. Dessutom är jag inte en av de där lugna restyperna, eller jag är lugn NÄR jag reser, men inte innan. Jag ogillar starkt att packa t.ex., får nästan stresspåslag av det? Fattar förresten inte varför det ska vara så påfrestande? Det är ju egentligen världens enklaste sak: Slänga ned prylar i en väska -Klart! Märkligt…?

I alla fall, mitt på dagen när jag mest irrade omkring och fixade med än det ena, än det andra så insåg jag att jag behövde en paus. Berömmer mej själv för det lite faktiskt, att jag har blivit bättre på att identifiera när det är dags att backa istället för att bara, som förut, köra på. Och ja, backa, det tycker jag att en gör bäst genom att lämna situationen som är stressande och det allra bästa, det är att gå ut. Dels är det dumt att stanna kvar mitt i det en håller på med eftersom det blir svårt att slappna av då och dels är utomhus så himla lugnande.

Så det gjorde jag, gick ut på en liten promenad och tankade sol-ljus och släppte allt en halvtimme. När jag kom in var jag en ny människa igen, redo att ta mej an saker lite mer strukturerat.

Vilken är er bästa ”backa från stressen-strategi”?

charlotta1

charlotta2

fötter

12 tankar om “Ett litet andningshål

 1. Jag förstår definitivt hur du menar (och vad som funkar för dig). 🙂
  Men jag är nog lite så… Kör hellre på, rakt igenom stressen för jag VET att jag kan slappna av när jag är färdig.
  Visst händer jag att jag måste ”ta en break” också, men inte så ofta faktiskt.

  Hoppas du får en fantastisk vistelse i Dalarna! (Lite avis). 😉
  Kram M

  Gilla

  • Jag är nog lite både och där, jag förstår hur du menar. Ibland kan det bara vara skönt att bli klar någon himla gång, sen är det så skönt att kunna slappna av. Mitt problem är ju att jag kört mej in i en utmattningsdepression exakt på det viset förut, så jag måste vara försiktig.
   Tack, det ska jag ha 🙂
   Kram!

   Gilla

  • Ja, visst är det härligt! Telefonen kan jag dock inte lämna hemma -någon slags tvångstanke sedan min pappa var sjuk – men jag använder den inte och det är ju nästan samma 🙂

   Gilla

 2. För mig räcker det oftast att resa mig upp från det jag håller på med och gå och hämta en kopp te och sedan sätta mig på en annan plats en stund och andas. Fungerar inte det så går jag gärna ut och bara ställer mig på altanen och tittar en stund. Ja, och stänga ner skärmarna och gå in i mina egna tankar en stund.

  Jag har många knep. Jag har till och med skrivit en hel bok om att ta sina pauser och varva ner 😀 Tid för te: Fokus. Sinnesro. Kreativitet heter den.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s