Broccolipesto med citron

Ibland vill en ha något extremt snabbt fast ändå nyttigt. Jag älskar pesto och när jag kom på att jag kunde göra den av broccoli så var lyckan gjord -Menar så klart inte att annan pesto är onyttig, jag blev bara glad p.g.a fler pestomöjligheter. Broccolipeston passar till pasta så som jag serverade den här, men jag tror också att den är god som sidorätt till många andra rätter. Vill en undvika gluten eller kolhydrater, kan en välja att servera med bönpasta eller shiratakinudlar istället.

broccolipesto1

Det enda problemet med det här receptet, är att jag själv sällan använder recept när jag gör såna här röror, därför är mängderna lite ungefärliga. Jag tror att det är svårt att misslyckas dock. Smaka bara av och börja med en mindre mängd olja, ost och vitlök för att sedan lägga till om du tycker att det saknas, snarare än att ösa på från början.

Till två portioner behöver du (ungefär)

  • 5 rejäla buketter fryst broccoli
  • ca 3 msk citronolivolja alt. olivolja och lite citronzest
  • 1 dl smakrik ost, ex parmesan eller västerbotten
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • salt och peppar

broccolipesto2

Gör så här:

Koka broccolin lätt och låt den svalna (jag sköljde min under iskallt vatten p.g.a otålig men vet inte om en egentligen bör gå till väga så?) Lägg broccoli och övriga ingredienser. förutom salt och peppar, i en bunke och kör med stavmixer till en grynig smet. Smaka av med salt och peppar!

Servera med extra peppar och gärna en citronklyfta!

broccolipesto3

13 tankar om “Broccolipesto med citron

  1. Ping: Broccolismoothie-Charlotta Sofia springer och trimmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s