Dagvilse

Alltså, jag är helt totalt dagvill just nu. Ända sedan jag kom hem från Dalarna har jag trott att det varit helg och gått omkring i någon slags ledighetsbubbla. Mycket beror nog på att Daniel har ledigt från jobbet några dagar och min logik är: Daniel ledig = Helg (vilket ju i och för sej är helknepigt eftersom han rätt ofta jobbar på helgerna). I alla fall, eftersom jag har haft helg så har jag också planerat jättekonstigt och sagt till folk att jag ska göra saker i veckan i tron om att veckan inte ens har börjat än. Och ja, nu är det ju snart helg..Upp och nedvända världen här med andra ord. Fast jag tar det med ro ändå. Lite så här ser det ut hemma just nu:

kaffe1

fika2

Kaffe, tända ljus och fötterna på bordet medans jag funderar på vad det var jag egentligen skulle göra? Tänker att detta kanske är både för och nackdelen med det där fina livet jag skrev om igår: Att en tappar bort sej ibland men också att det inte gör så mycket? Förresten, apropå det inlägget: Jag menar så klart inte att en är en tråkig person om en har 9-17-jobb, villa och barn. Insåg att det kanske kunde låta så? Jag tänker att olika liv bara passar olika personer och att jag är glad att jag funnit just mitt sätt. Jag har alltid varit en person som drabbats av lätta panikkänslor om livet blivit för inrutat. Ibland funderar jag på om det är därför jag hade fruktansvärda migränattacker hela högstadiet och gymnasiet? För att min person inte klarar av när ramarna är för snäva?

Nähä, nu ska jag gå och klappa på denne lille som har fått sej en smäll på nosen, stackarn. Senare idag dyker det upp ett inlägg om återhämtning vilket känns mycket passande för min nuvarande sinnesstämning. Häpp!

agnes

 

8 tankar om “Dagvilse

  1. Hehe, jag är hemma sjuk för tredje veckan nu och tappar bort mig helt. Eller ok, jag vet väl nör det är helg, för då är ju Niklas och Elly också hemma, men dagarna mellan helgerna, dem har jag ingen koll på. I måndags tänkte jag t ex att jag redan på förmiddagen skulle köpa hem nåt gott till fredagsmyset.

    Gilla

  2. jag känner så väl igen känslan, särskilt när jag fick vara hemma en månad lite ofrivilligt nyligen. Då blev allt väldigt bakofram och lite pensionärsvarning på livet, sova länge, lång frukost och 1 (!!) uppdrag per dag för att sen vila lite på eftermiddagen! HAHA precis så jobbade min farmor också på äldre dagar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s