Löpning efter uppehåll -Strategi och tankar

I morse startade jag dagen på bästa möjliga sätt: Jag satte på mej träningskläder direkt när jag klivit ur sängen och gav mej ut och sprang en tur! Detta var min första runda på länge, kanske på över en månad? Planen var ju att springa när jag var i Dalarna men när temperaturen låg på typ -20 hela veckan så blev det inte så. Det känns förresten så bra nu, sedan jag skrev detta inlägg: ”Att lägga hälsokorten på bordet” som handlar om att jag inte är i samma form som förut. Det gör liksom att det känns roligare att berätta för er om vägen till bättre form, precis, exakt på det sätt som det känns nu -Inte för att jag skulle ljugit annars, (är helsämst på lögner och får jordens dåligaste samvete) det känns bara roligare helt enkelt!

spring1

Jag har förresten tänkt ut en liten strategi över hur jag vill göra för att komma tillbaka till den där formen. Fokuset nu är lugna,  ganska korta rundor där jag ska se till att ta små pauser. Idag t.ex. så bestämde jag mej för att ta en kort gåvila efter varje kilometer. Tanken med det är att det inte får kännas för jobbigt eller övermäktigt så här i början. Jag fruktade att flåset skulle vara helt borta vid det här laget men efter första kilometern kändes det inte alls som jag behövde pausa, knappt efter andra heller. Gjorde dock det ändå, just för att jag behöver lära mej att jag FÅR ta det lugnt, att det inte är ett nederlag om jag behöver vila lite. Tror det är mycket det som sätter käppar i hjulet för mej annars, att jag alltid vill vara så himla duktig och inte ge upp, om jag inte klarar det jag förutsatt mej så blir jag lätt omotiverad och less.

Utöver det ska jag få till tre löppass i veckan. Bäst är nog egentligen om jag bokar speciella dagar och tider också, så att det verkligen bli av. Sen, ni vet ju hur jag känner för att sätta mål? Jag har ju lite svårt för det men jag klurar på om det inte behövs ändå, jag kanske måste omvärdera lite där? Det var ju trots allt ett mål på 5 kilometer som motiverade mej när jag började springa. Eller så var det bara för att det var så kul? Hur som helst känns det som om jag måste ge måltänket en ny chans. Ska klura ut något passande.

efterlöpning

Förresten, det finns väl inget som gör frukosten så god som att springa på morgonkvisten? Jag kan i och för sej inte äta direkt efter löpturen men efter någon halvtimme är jag hungrig som en varg. Idag åt jag turkisk yoghurt, hallon och salta jordnötter. Jordnötter kanske är konstigt på yoghurten förresten? Jag vet inte, men vill gärna ha något crunch och jordnötter var det enda vi hade att tillgå -Det visade sej vara en riktig höjdare faktiskt! *tips, tips*

13 tankar om “Löpning efter uppehåll -Strategi och tankar

  1. Bra gjort hörru!
    Jag brukar också tänka att jag inte ska ha så mkt mål med träningen, mer än att må bra liksom, men det blir ju faktiskt en helt annan sak när man satt upp ett mål om att springa något lopp, eller en viss distans eller så. Som att någon tävlingsmänniska vaknar till… Ser fram emot att läsa om huruvida omvärderar och skaffar något nytt mål! (Typ varvet? Tihi, gillar att tjata om att du ska springa det – om du nu inte märkt det… 😉

    Gilla

  2. Superbra tänkt, vännen! Jag kör ju samma tänk (även om jag mentalt krisar idag). Att våga låta sig ta det lugnt och skynda långsamt. Då hinner både kropp och själ med.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s