Hemmaspa och recept på diy body scrub

Här sitter jag och är avslappnad och känner mej lite pånyttfödd! Dessutom är jag len som silke. Jag kände mej ju lite så där idag, ändå har jag hunnit med en hel del och därför kände jag att det var tid för lite nedvarvning framåt kvällskvisten. Nedvarvningen i fråga fick bestå av ett litet hemmaspa. Eller förresten: Spa och spa..? Även om jag är barnsligt förtjust i hudvårdsprodukter är jag inte typen som gillar att stänga in sej i badrummet i flera timmar och pyssla med krämer, är nog aningen rastlös för det. Men ett bad och en scrub tycker jag är härligt,  så ett bad och en scrub fick det bli -En diy body scrub -Ni ska få recept! Liiite hemmaspaigt ändå, visst?

bad4

Jag är verkligen inte så mycket för att köpa kropps-skrubbar, tycker ofta de är lite mesiga. Jag vill ha rejält med korn som liksom river i lite, därför blandar jag oftast min egen. Standarden har varit att blanda min egen av kokos- eller rapsolja och kaffe men idag spexade jag till det lite ytterligare och drog fram lite fler hudvälgörare ur skafferiet. Det blev en riktigt bra skrubb som fyllde sitt syfte väl. OBS: Jag höftad lite men min skrubb blev ungefär i konsistensen som chokladbollssmet så sikta ditåt. En å andra sidan gör det ju ingenting om den blir lösare eller fastare heller, konsistensen har inte så stor betydelse.

bad1

Du behöver (till en skrubbomgång)

  • 2 msk kokosolja (mjukgörande och antiinflammatoriskt)
  • 2 msk malt kaffe (exfolierande plus säjs motverka celluliter)
  • 1/4 pressad citron (exfolierande)
  • 2 msk rismjöl (exfolierande och lugnande)
  • 1 msk kokosflingor (exfolierande)

bad3

 

Gör så här;

Mät upp samtliga ingredienser och mosa ihop dem i en skål. Traska in i badrummet och ställ dej i duschen eller ta ett bad och skrubba kroppen med blandningen. Tack vare kokosoljan behöver du inte ens smörja in dej efteråt. Skölj bara av och klappa huden torr med en handduk.

OBS: Var noga med att göra rent badkar/dusch efter dej. Kokosolja är HALT och du vill inte överraska eventuella sambos med ett golv/badkar modifierat till halkbana.

-Vill du ha fast skrubb istället? Då finns recept på coffee & sugar scrub bars här.

 

3 tankar om “Hemmaspa och recept på diy body scrub

    • Ja, kokosolja är verkligen världens universalgrej. Jag har också provat att göra deo men den innehöll bikarbonat, förvisso supereffektiv men mina armhålor tålde inte bikarbonatet 😦 Hur gör du?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s