Recept: Glutenfria, proteinrika hamburgerbröd

Swooosh, så var det fredag igen! Ibland känns det som att vi bara pendlar mellan måndag och fredag i ljusets hastighet? Men nu så, nu är det fredag som sagt -Hurra för det! Min fredag blir nog sån som många av mina fredagar blir: Lugn hemma med god mat och tid med Daniel (som jag knappt sett röken av i veckan p.g.a jobb). Ibland kan jag tänka: ”Det kanske låter tråkigt, jag kanske borde hitta på något mer?”. Men sen inser jag: Nej, mina fredagar är exakt, precis så som jag vill ha dem ❤

Just på grund av att helgen stundar tänkte jag ge er mitt recept på glutenfira, proteinrika (äggen och sojamjölet proteinboostar) hamburgerbröd som jag provbakade här om dagen. För jag menar: En hamburgare till helgen kan väl aldrig bli fel? Visst?

Glutenfria hamburgerbröd

 

Till 4 stora bröd eller 6 mindre behöver du:

 • 3 ägg
 • 1 dl turkisk yoghurt
 • 1/2 dl olja
 • 1/2 tsk salt
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 dl sojamjöl
 • 2,5 dl rismjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • Ev frön att strö på bröden, ex sesam eller solrosfrön (som jag använt här)

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen fluffigt, tillsätt sen yoghurt och olja och vispa lite till. Blanda alla torra ingredienser och vänd sedan ned i smeten. Låt degen svälla i 10 minuter. Blöt sedan ned händerna (degen är rätt kladdig) och forma bullar som du lägger på bakplåtspapper, strö ev. över frön. Grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen tills bullarna fått gyllene färg (Håll lite koll då jag misstänker att min ugn är lite trött)

Låt bullarna svalna och dela sen på mitten. Klart!

Glutenfritt hamburgerbröd på sojamjöl och rismjöl

Glutenfritt, proteinrikt hamburgerbröd på sojamjöl och rismjöl

Jag fyllde mina bröd med hamburgare gjorda av soja- och kidneybönor. Bönburgare förresten – Världens enklaste: Bara att mixa kanske 4 dl bönor med lök, vitlök och annan smaksättning -liquid smoke är ett tips, blanda ned en matsked potatismjöl och forma burgare. Typiskt sån grej som är svår att misslyckas med!

Ha nu en skön fredag! Kan du förresten inte berätta om din typiska fredag eller vad du ska göra ikväll? Det vore kul att läsa!

 

 

6 tankar om “Recept: Glutenfria, proteinrika hamburgerbröd

 1. Tack för receptet!! Ska definitivt provas!

  En perfekt fredag är en ledig fredag, eller att jag jobbat dag och slutat tidigt. Mysa med barnen, dricka vin och laga god mat för att sen se på Spåret eller något annat kul. Låter ju oxå som en spännande fredag va? ☺️

  Gilla

 2. Svar: Tack, roligt att du tycker det! Jadu… jag har fotograferat sedan 2008 så jag har ju haft några år på mig och min stil har ändrats oerhört mycket under årens gång; Vilka motiv jag väljer, vad för ljus, färger och material jag dras till samt hur jag arbetar med dem i datorn. Men man blir nog aldrig färdig? Ett bra tips är ju också att titta på många bilder andra tagit och fundera över vad man gillar i dem och hur man applicerar det på sina egna bilder! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s