Grön smoothie bowl till söndagsfrukost

Hej och trevlig lördagskväll! Eftersom detta blev lite utav en oplanerad frukosttema-vecka så tänkte jag att jag inte kan missa söndagsfrukosten. På söndagarna vill en ju äta något extra lyxig, sitta vid bordet länge. Det är liksom ok om frukosten tar timmar. En associerar ju ofta dessa söndagsfrukostar med typ…croissanter. Men… Jag tänkte ge er ett nyttigt alternativ (absolut inget säjer för övrigt att en inte kan kombinera denna frukost med croissanter): Grön Smoothie bowl!

Vad är då smoothie bowl? Det är så enkelt som det låter: Det är en smoothie som du äter ur skål istället för att dricka ur glas -Nothing more, nothing less. Fördelen med att äta just smoothie ur skål är att det är lättare att få till det där med topping, för erkänn: En vet ju aldrig riktigt hur en ska bete sej med den där toppingen på smoothies? Eller är det bara jag som funderar på om jag liksom ska plocka upp frön och bär när det nått botten eller försöka slurpa upp dem i början?

Bra bas till en grön smoothie tycker jag är frukter som banan, mango eller någon fruktjuice. Sedan är det bara att ösa på med exempelvis spenat och grönkål för att få en fin färg och en grön boost. En skvätt honung för sötmans skull är också gott! Skulle smoothien bli för tjock är det bara att späda med exempelvis mer fruktjuice, kokosmjölk eller vanligt vatten. Sedan sätter du mixern på full speed i några minuter för att få en riktigt krämig smoothie.

grönsmoothiebowl.se

grönsmoothiebowl2

8 tankar om “Grön smoothie bowl till söndagsfrukost

 1. Jag tycker att det är rätt trevligt att äta ur en fin skål. Annars får man försöka få tag i toppingen först innan den åker i botten men då blir inget gott kvar till slutet 😉

  Gilla

  • Åh, du måste ha en bättre mixer än mej 🙂 Min börjar typ ryka om jag inte adderar vätska..haha
   Avocado är ju så himla, himla gott. Att jag inte tänkte på det? 🙂

   Gilla

  • Hm.. hade du önskat dej en glassig konsistens menar du, eller fattar jag fel? Mina smoothie bowl blir i konsistensen ungefär som yoghurt så jag har nog inget smartare att komma med än frysta bär. Banan och avocado är ju typiskt såna grejer som ger krämighet -Skivad banan som du fryser kanske?:-)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s