Mina värsta träningsminnen – trasiga kläder och ilskespring

– Jag är ute och springer, som jag minns det känner jag mej stark. Jag har i alla fall precis bestämt mej för att lägga på en kilometer extra på min tänkta runda. Men nu börjar jag ändå närma mej hemma. Jag sneddar snabbt över en väg, kliver i en grop jag inte ser och är på ett ögonblick är jag öga mot öga med asfalten. Under fallet hör jag mej själv utstöta ett underligt ljud, typ: ”Auuuooffagh”? Högt låter det också! När jag tittar upp ser jag några förvånade ögon som stirrar på mej från en närliggande gård. Jag reser på mej supersnabbt, inser att tajtsen är trasiga, att jag blöder på knät och gör följdaktligen som en gör vid såna tillfällen: Försöker fortsätta springa, skamfylld. Varför gör en så? Kvar på mitt knä finns fortfarande ett blått märke efter fallet och jag har ännu inte köpt några nya tajts som är lika bra och sköna som dem jag ramlade sönder.

cod

-Daniel och jag är ute och springer längst el-ljusspåret. Han är så himla snabb fast han absolut inte tränat löpning lika mycket som jag. Han är så snabb att han får lov att stanna och vänta på mej. Precis när jag nästan kommit ikapp springer han iväg igen. Jag får för mej att det är något slags avigt sätt att peppa mej och blir skitirriterad (senare visar det sej att det absolut inte var så han tänkte). Eftersom jag är så irriterad får jag en knäpp och får för mej att rusa upp för alla backar, verkligen tokspringa. Känner hur det gör ont i knät och höften men struntar i det och forsätter plöja på som en tjur med ett rött skynke framför ögonen,  vill liksom visa hur stark jag är. Efteråt har jag molande värk i benet flera veckor.

efterspring

Jag är inte hundra men tror faktiskt att denna bilden är från den där vansinnes-backlöpningsrundan. Tycker att det nästan syns i mitt bakhuvud att jag är arg…

Detta är mina två värsta träningsminnen (om ni inte redan räknat ut det så är just ”värsta träningsminnet” också veckans tema i vårt bloggnätverk). När en ser det så här är det verkligen milda grejer: Inga lopp med magknip, inget möte med väggen, inga stressfrakturer, inga stora besvikelser och hemska väderförhållanden -Bara ett trasiga tajts och ett ömt ben. Tycker ändå det är rätt härligt, det visar att träningen fortfarande mest är en ljuv kärlek för mej. Härliga träningsminnen finns det dock gott om, både stora och små. De svåra där emot, de var just svåra att hitta. Det vill jag skicka till dej, du som så gärna vill börja träna men är rädd för skador och traumatiska händelser: Du kommer att få ut så mycket mer lycka än sorg av träningen. Lovar!

Det är alltså inte för att skrämma jag delar med mej av mina bloggkollegors värsta träningsminnen. För detta är nämligen kvinnor som brinner för och älskar sin träning, ni kommer att märka att också deras fadäser är parenteser i deras kärlekshistoria med träning, fadäser som, i alla fall vissa av dem är rejält fnissiga så här i efterhand:

-Som Helenas historia som både innehåller en rejäl cykelkrasch och engelsk språkförbistring.

-Eller Annika som sprang toughest med mjölkstinna bröst .

8 tankar om “Mina värsta träningsminnen – trasiga kläder och ilskespring

 1. De värsta träningsminnena är nästan lite roliga såhär efteråt, även om det där och då var pest och pina. Tänk så himla bra vi är som klarar oss igenom sånt här och fortsätter träna ändå!

  Gilla

  • Ja, jag kan definitivt skratta åt mej själv i efterhand 🙂 En gör så dumma grejer när en är arg eller generad: Springer med blodet rinnande eller får fartspel..haha
   Ja, visst är vi! 🙂

   Gilla

  • Jo, det finns allt en charm med att springa ur sej ilskan -Power liksom! En får bara låta bli att springa sönder sej som vissa..ehrm..*host* ibland råkar göra..;-)

   Gilla

  • Ja, det kan vara riktigt skönt att bara få ur sej allt på en löptur, förutsatt att en inte springer sönder sej själv då 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s