Recept: Energibars med mango

Här om dagen kreerade jag energibars med mango som jag först inte tyckte blev så fantastiska -Bra sätt att börja ett recept på, eller hur? Men vänta lite! Grejen var bara den att de tydligen ville bo i en burk med tättslutande lock i kylen ett dygn. Får de göra det, då blir de fantastiska: Kompakta, saftiga och fyllda med energi och nyttigheter. Ät alltså inte dessa nygräddade, ha istället lite is i magen så lovar jag att du får lön för mödan.

Gillar konceptet med energi/mellanmålbars men köper väldigt sällan färdiga. Jag vet inte? De brukar vara ganska pricey och så vet en inte vad en får, det känns inte så värt helt enkelt. Bättre då, att fixa ihop egna hemma. Dessutom kan en ju tillsätta exakt det en känner för då, typ mango! Det fungerar säkert med annan färsk frukt också, kanske t.o.m torkad men det kommer att påverka saftigheten.

powerbar med mango

Detta behöver du till 7-8 bars

 • 1 dl kokosflingor
 • 1 dl solrosfrö
 • 1/2 dl chiafrön
 • 1 dl sojamjöl
 • 1/2 dl linfrö
 • 2 msk kokosfett
 • 2 msk honung
 • 2 msk jordnötssmör
 • 1 ägg
 • 1,5 dl fryst mango

 

mangobar

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader och klä in en brödform på ca 25*10 cm med bakplåtspapper. Blanda ihop dina torra ingredienser. Blanda sedan med kokosfett, honung, jordnötssmör och ägg. Hacka din mango i centimeterstora bitar och blanda i smeten. Tryck ut smeten i brödformen och packa ihop den ordentligt med händerna så att den är ungefär 1,5 cm tjock. Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt sedan din kaka svalna innan du skär den i ungefär 3,5 centimeter breda bitar. Lägg bitarna i en burk med tättslutande lock och ställ in i kylen. Vänta ett dygn (eller i alla fall några timmar om du är otålig). Klart!

Tror inte heller dessa skulle må illa av att bli överringlade med lite choklad, ja kanske till och med få ta sej ett dopp i choklad.

mangobar3

 

6 tankar om “Recept: Energibars med mango

 1. Ser superdelicious ut!
  Mycket sugen på att göra dessa, men då skulle jag behöva köra utan jordnötssmör pga får inte ta med sådana livsfarliga saker till jobbet. Haru något tips på vad jag kan ersätta det med? 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s