Mitt bästa knep mot sömnlöshet

När det rasar ned något från himlen som ser ut som bomullstussar eller yllevantar snarare än snöflingor, då måste jag säja att jag känner mej lite extra nöjd med att jag sprang både igår och i förrgår och har vilodag idag. Förresten kan jag behöva vilodag ändå känner jag. Jag som vanligen inte har sömnproblem har haft fruktansvärt svårt att somna de senaste nätterna? En snabb titt på sociala medier bekräftar att det inte bara är jag. Vad är orsaken till det tro? Väderomslag? Fullmåne?

snö1

Det där med att inte kunna sova -Så vidrigt! Jag lider verkligen med alla som har riktiga sömnproblem, det måste vara fruktansvärt. Som igår kväll när jag la mej: Jag var trött men allt var ändå fel: Plötsligt kändes det som att jag skulle vilja skruva av mina armar eftersom precis, exakt ingenting var bekvämt hur jag än la dem. Nacken blev spänd och hjärnan snurrade igång. Sen låg jag så och vred mej hur länge som helst. Varje gång jag kände att: Nu så, nu börjar jag domna bort så hände något: Daniel vände sej hastigt i sängen och placerade en arm på mitt huvud/i min sida o.s.v, Agnes jamade och krafsade på sovrumsdörren, jag blev kissnödig….och så fortsatte det.

I vanliga fall har jag ett superknep när jag inte kan sova, den här appen: ”Sleep Hypnosis” *tips, tips*. Jag somnar alltid till den, hela upplevelsen är så enormt skön, en går in i djup avslappning och svävar iväg. Det har faktiskt aldrig hänt att jag inte somnat när jag lyssnat på den (och nej, det är ingen farlig hypnos, du kommer inte att vakna och kackla som en höna varje gång någon nyser). Problemet igår var att Daniel redan sov och dessutom skulle gå upp 04.45. Jag ville därför inte sätta på appen och riskera att väcka honom. Lurar och telefonen i sängen går bort för mej, i alla fall om jag ska somna (har läst allt för många artiklar om exploderande telefonbatterier plus misstänker att jag antagligen skulle lyckas strypa mej i hörlurssladden). Men annars så, superbra grej! Testa!

snö2

 

3 tankar om “Mitt bästa knep mot sömnlöshet

  1. Jag somnar ibland med ljudbok och hörlurar och hela kittet… sådär bra att ha i sängen kanske. Men annars har jag kommit på en ny grej, jag tar en magnesiumtablett precis innan jag ska somna. Det ska tydligen vara avslappnande för musklerna/kroppen och jag sover som en stock!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s