Vem är jag? Mitt liv utanför (och innanför) bloggen

Denna vecka är temat i ”Bloggar om Hälsa”: ”Mitt liv utanför bloggen” -Vilka är vi när vi inte bloggar kost och träning helt enkelt?

charlotta2

Sånt  här kan vara knepigt tycker jag. För vem är jag *svävar iväg i existentiella funderingar*? Men om vi börjar med hårda fakta:

Namn: Sofia Charlotta (i bloggen heter jag Charlotta Sofia men det är egentligen i fel ordning) Holding. Holding uttalas med å men inte med  engelskt uttal -En lär sej att förtydliga när en har ett ovanligt efternamn, speciellt som min pappa en gång fick ett brev adresserat till en herr Helding..haha

Ålder: 36 år, är alltså född 1979. Gillar den här åldern, tycker fortfarande jag är ung men lugnare i själen -Perfekt kombo!

Bor: I en stor tvåa tillsammans med Daniel ( <–min kärlek sen 14 år tillbaka) i Surahammar utanför Västerås

Kommer ifrån: Siljansnäs i Dalarna ❤

Vad gör jag egentligen? Kände att denna fråga måste vara med eftersom jag får den relativt ofta. Svaret är: Detta! Den här bloggen du kikar på just nu. För att göra en lång historia kort: Efter studier och en period med eget företag fick jag en utmattningsdepression. Som en egenpåhittad arbetsträning samt på grund av min spirande kärlek till löpning började jag blogga här. När en blir utmattningsdeprimerad orkar en ofta precis ingenting, så för att få tillbaka mitt självförtroende satte jag tänderna i bloggen. Jag helt enkelt klara av att hålla den rullande, väluppdaterad för att visa för mej själv att jag visst klarar av att fullfölja saker -Det självförtroendet fick sej en törn efter utmattningen. Fullföljt har jag också gjort och det är ungefär där jag är nu.

Vad då, så du kan försörja dej på bloggen? Om du frågar om jag får in en redig månadslön: Nej. Även om jag tjänar lite pengar så är jag inte där än på ett bra tag. Jag ser det lite som ett nystartat företag: Det är ju sällan en startar upp och förväntar sej kunna plocka ut en stor lön direkt. Huvudsaken är att det går framåt och händer spännande saker, och det gör det ju! Samtidigt så vet jag starkt och fullt att jag vill vara min egen. Det börjar med detta och så får vi se var det landar.

Innan bloggen: Har jag gjort massor av olika saker. Först och främst har jag pluggat en del, mycket fristående kurser, bl.a psykologi och media och kommunikation. Sist läste jag på innovationsprogrammet med inriktning psykologi (inte riktigt klar dock). Annars har jag  jobbat på förskola, inom hotell, med försäljning och haft eget företag inom design och sömnad.

charlotta3

 

fritiden och övrigt: För utom att springa, laga mat och yoga <- -Sånt ni ser på bloggen, gillar jag att läsa, diskutera och argumentera, se serier, diy:a, umgås. Brinner för allas lika värde och mår riktigt illa av den rasism som frodas just nu. Feminist så klart!

Annars då: Är ju egentligen inte så mycket för astrologi men skulle ändå säja att jag är en typisk tvilling. Jag är liksom ofta två i en: Både extrovert och introvert, både pratkvarn och lite blyg, både impulsiv och trygghetstörstande, både tävlingsmänniska och prestigelös, skrattar mycket och gråter mycket o.s.v. Mest är jag ändå en glad, optimistisk, känslig, ganska fri själ som vill leva på mitt sätt.

Jag vet egentligen inte hur en uppfattar mej från bloggen? Jag hoppas och tror att ni ser vem jag är för jag tycker ändå att jag är mycket mej själv. Möjligen tänker jag att ni kanske tror att jag är mjukare och mesigare än vad jag är? Alltså, jag är väldigt snäll (om jag får säja det själv..ehm). Ser liksom ingen anledning till att inte vara det men tycker generellt att folk verkar ta snällhet som mesighet och en svaghet? Jag är dock väldigt trygg i mej själv och brukar märka ganska snabbt om någon försöker sätta sej på mej. Då kan jag istället bli väldig vass (tvillingen igen, två i en). Uuuh, det låter för himla självgott nu när jag läser det så här. En å andra sidan är det en av mina dåliga egenskaper: En nypa självgodhet 🙂

Men ja, det är väl ungefär jag? Mer eller mindre.

charlotta

Känner ni att ni har fått nog av mej nu? Läs då mina härliga bloggkollegors presentationer. Gör det i vilket fall som helst förresten!

-Malin/Lite längre skriver bl.a om sykunskaper, språköra och vad hon INTE kommer att skriva om på bloggen.

-Camilla/Camilla tränar berättar om att vara bokmal, när och varför bloggen startade, sina talanger för fönstershopping och gruppträningsinstruerande. Serietips kan du också plocka upp här.

-Anna/AnnaMJansson skriver om sin ormrädsla, en tum-incident som fick mej att rysa, ett tidigare jobb som låter spännande och om sitt nuvarande, superviktiga arbete.

Glöm heller inte att följa oss på Bloggar om hälsa på facebook!

18 tankar om “Vem är jag? Mitt liv utanför (och innanför) bloggen

 1. Känner sååå igen mig i det här med tvilling är inte heller så mycket för horoskop på så sätt (jag och min sambo är sämsta matchningen enligt horoskopen skulle vi aldrig kunna passa ihop, men jag tycker vi är bästa matchningen) Jag är också tvilling och du sätter ord på det så bra! Det är så kul att få lite mer koll på alla 🙂

  Gilla

  • Det kanske ligger något i de där stjärntecknen ändå? Haha, det är lite samma grej för oss: Min sambo är också tvilling så egentligen ska vi inte matcha så bra men det gör vi verkligen 🙂

   Gilla

 2. Ping: Löpning, prestige och en liten fläta - Charlotta Sofia springer och trimmarCharlotta Sofia springer och trimmar

 3. Jag skulle definitivt inte säga mesig, men ja, jag upplever nog dig som rätt snäll. 🙂

  ”Jag är liksom ofta två i en: Både extrovert och introvert, både pratkvarn och lite blyg, både impulsiv och trygghetstörstande, både tävlingsmänniska och prestigelös, skrattar mycket och gråter mycket o.s.v.”

  Hade kunnat vara jag som skrev detta!! 😮 🙂

  Gilla

 4. Ping: Mitt liv utanför bloggen - Liltraining - Maria Lavestedt Segeblad

 5. Ping: Behind the scenes och nätverkskärlek - Elna Dahlstrand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s