Den ultimata nybörjarlöparboken

Den här veckan tipsar vi om böcker (eller tv, film och poddar) som rör hälsa, träning och kost i BoH. Jag fick fundera lite faktiskt, för precis som Ida/Mitt aktiva liv skriver, så läser jag en hel del böcker men sällan såna om träning. Ida har för övrigt en hög med träningsböcker hon vill sätta tänderna i, och jag inser att jag är himla sugen på att läsa samtliga också. Vilka böcker det är får ni kika in hos Ida för att se.

Men så kom jag i alla fall på det, en bok jag vill tipsa om! Det finns en bok om träning som jag läst (när jag tänker efter så är det väl ungefär den enda träningsbok jag läst), en bok som jag verkligen älskat och som gett mej mycket pepp på min springresa. Boken är ”Heja, Heja!” av Martina Haag. Jag skulle faktiskt sträcka mej så långt som att säja att det är den ultimata nybörjarlöparboken.

hejaheja1

Anledningen till att jag tycker om den så mycket, är att Martina gör det enkelt och roligt, hon gör det tillgängligt för alla att springa. Är det något jag har svårt för så är det när träning krånglas till för mycket. Speciellt kanske så där i början, när en mest bara vill komma igång utan att nysta in sej allt för mycket i regler, måsten och borden -Sånt kan ju tendera att kväva lusten. Den här boken där emot, den ger den där gnistan, det där: ”DU KAN!” utan att på något vis vara för hurtig eller fylld med teori. Samtidigt lyckas den ta upp exakt sånt där en undrar över när en är en alldeles nyfödd löpare.

hejaheja2

Så här i efterhand påminner den mej också mycket om hur jag själv började springa. Hur en ger sej iväg de där första gångerna och inser att en inte tar sej så himla många meter, men hur det sedan ändå går väldigt fort med utvecklingen, hur en plötsligt klarar att springa en mil fast att en hade bestämt sej för att fem kilometer nog kunde räcka för all framtid.

Ja men, kort sagt: Den här boken är som att ha en väldigt härlig, rolig träningskompis: En som förstår vare sej du har medgång eller motgång. En perfekt bok att läsa för att inse att: Det där med att springa, det verkar inte så svårt.  Det fixar nog jag med!

hejaheja3

Insåg att jag faktiskt, i och med detta boktips, har ett lyssningstips också: Vinter i P1, där Martina Haag pratar om sin löparresa -Ungefär lika härligt och roligt som boken. HÄR hittar ni avsnittet!

Förresten! Ni vet väl att ni jättegärna får hänga med på vårt veckotema? Jag skulle personligen bli jätteglad om ni vill vara med på just detta tema eftersom jag verkligen behöver tips på mer böcker, poddar, tv-serier och filmer om träning (länka gärna till det här inlägget så ser jag era inlägg)

17 tankar om “Den ultimata nybörjarlöparboken

  1. Ping: Löparens hjärta av Markus Torgeby - Träningsblogga

  2. Det är nog den enda ”träningsbok” jag har läst också. Roligt skriven!
    Förutom någon tunnare variant av yogabok som jag har hemma i bokhyllan, med yogaövningar. Men det är ju mest bilder, så det räknas inte. Väl? 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s